Arbeidsmarktexpertise

Wij hebben de ambitie om dé expert op de arbeidsmarkt op Schiphol te zijn. Op deze pagina vind je actuele arbeidsmarktinformatie.

Arbeidsmarktupdate

LCS, stelt op basis van verschillende bronnen, een update van de situatie op de arbeidsmarkt Schiphol samen die zij vijf keer per jaar onder de leden van de LCS Community (partners en spelers van LCS) verspreidt. 

Arbeidsmarktupdate jan22

Ook de Arbeidsmarktupdate ontvangen? Neem contact op met ilhame.riyani@schiphol.nl

Onderzoek Crisisverloop Luchtvaartsector

Programmabureau Luchtvaart heeft in opdracht van het Sectorfonds Luchtvaart onderzoek gedaan naar het verloop van de crisis in de luchtvaartsector in het Schiphol-cluster. Tot het cluster zijn gerekend: alle organisaties op en rondom Schiphol die voor 85% of meer afhankelijk zijn van de luchtvaart, direct of indirect (dat wil zeggen: als dienstverlener of toeleverancier).

De onderstaande grafiek laat de drie voorbije jaren 2017, 2018 en 2019 zien. Van 2020 de vier kwartalen. Voor 2021 is gewerkt met prognose (in kwartalen), en ook voor de jaren 2022, 2023 en 2024.

Grafiek

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar het verloop van de crisis in de luchtvaartsector in het Schiphol-cluster. 

Arbeidsmarktvisie LCS Council

De LCS Council heeft eind 2019 een arbeidsmarktvisie gelanceerd; de gezamenlijke arbeidsmarktvisie van de werkgevers op Schiphol. De visie is afgestemd op de huidige en toekomstige arbeidsmarktontwikkelingen en dient als kompas voor de komende jaren. De LCS Council roept de bedrijven in de luchtvaartsector op om samen met andere bedrijven of met LCS als verbindende partij, invulling te geven aan deze visie.

Lees hier de Arbeidsmarktvisie Schiphol.

Actuele situatie arbeidsmarkt Nederland

Ook onze samenwerkingspartners, zoals UWV, AWVN en De Normaalste Zaak verzamelen periodiek actuele arbeidsmarktinformatie. 

Klik hier voor een overzicht van actuele informatie over de situatie op de arbeidsmarkt in de rest van Nederland.

Onze community

Executive Mobility Group
audax
Regional Jet Center
paraat
pch
Burger King