'Ik ben zo ontzettend blij met deze stageplek'

 Temmer Gumbs

Temmer Gumbs, Student Entree Luchthaven, MBO College Airport

Ik doe mee aan het programma ProROC bij Luchtvaart Community Schiphol. Dat betekent dat ik een dag per week de opleiding Entree Luchthaven volg op MBO College Airport, een dag per week naar mijn praktijkschool ga en drie dagen per week stage loop bij PCH op Schiphol.

Ik ben zo ontzettend blij met deze stageplek. Dat het mijn begeleider gelukt is om deze plek voor mij te vinden in deze lastige tijd. Iedere maandag, dinsdag en woensdag start ik om 06.40 uur in The Base, waar ons kantoor is. Dan los ik de vroege dienst af en worden de taken verdeeld tussen mij en mijn collega’s. Meestal start ik op P1, tegenover Schiphol Plaza, en doe ik daar mijn ronde. Ik kijk of mensen hulp nodig hebben, maar moet soms ook mensen aanspreken wanneer ze roken want dat mag niet in de parkeergarages. Wanneer ik defecten zie, bijvoorbeeld een lekkage, een kapotte lamp of een gat in het wegdek dan neem ik daar een foto van en geef ik dat door aan mijn collega. Zij handelt het dan af met Schiphol Group.

Intercom oproepen behandelen

Na ongeveer vier uur, halverwege mijn dienst, ga ik terug naar The Base en behandel ik samen met een paar collega’s de intercom oproepen in onze control room. PCH beheert alle parkeerterreinen en –garages op Schiphol dus er komen veel oproepen binnen. Bijvoorbeeld als iemand betaald heeft bij de automaat en zijn kaart verloren heeft of wanneer parkeerpassen niet werken. Wij kunnen zien of de persoon die belt autorisatie heeft voor dat betreffende parkeerterrein en of de pas nog geldig is.

Ik zou graag een security opleiding willen doen

Het leuke van deze stage is dat ik veel contact heb met klanten. Zowel in het echt als via de intercom. Dat vond ik in het begin best spannend, maar het gaat me best goed af en als ik iets niet weet is er altijd een collega die me kan helpen.

Mijn stage liep van eind september tot begin juni. In juli ben ik geslaagd voor mijn entree-opleiding en gedurende de zomer mag ik nog bij PCH blijven werken. Na de zomer ga ik starten met de mbo2-opleiding Luchthavenbeveiliger en daarna zou ik graag de security in willen.

Fotografie: Natasja Wagner, www.wagnerfotografe.nl

Onze community

Hogeschool van Amsterdam
Arriva Touring
Heijmans
Corendon logo
Logo
Gassan Diamonds