'Ik sta overal voor open, zeker in deze tijd'

Patricia Moester

Patricia Moester, Administratief medewerker bij Logchies via uitzendbureau Treffer

Tot de coronacrisis begon, werkte ik al drie jaar via uitzendbureau Adecco als administratief medewerker. Bij KLM Equipment Services op Schiphol. Het werk viel stil en ik kon helaas niet blijven. Adecco kon mij niet direct herplaatsen. Zij brachten mij in contact met House of Skills en via hen kreeg ik ook een jobcoach toegewezen.

Daar was ik ontzettend blij mee. Zij hielp mij met mijn cv en we voerden verschillende loopbaangesprekken. We keken naar mijn kennis, ervaring en vaardigheden. Waar ik energie van krijg en waar kansen liggen. Zo leerde ik meer over mijzelf en mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Scholingsvoucer DOORZAAM

Bovendien ontving ik een mailtje van Adecco met de vraag of ik in aanmerking wilde komen voor een scholingsvoucher van DOORZAAM. Ik dacht: waarom niet? Ik sta overal voor open, zeker in deze tijd. Dus de kans op een opleiding heb ik met beide handen aangegrepen. In november ben ik gestart met een opleiding om mijn Praktijkdiploma Boekhouden te halen. Het is altijd goed om er weer een diploma bij te hebben en dieper in te gaan op wat ik al weet en kan.

Erg naar mijn zin

Het mooie is dat ik vervolgens via uitzendbureau Treffer nieuw administratief werk vond bij renovatie- en onderhoudsbedrijf Logchies in Beverwijk, op de afdeling dagelijks onderhoud. Het zou eerst maar tot eind 2020 zijn, maar toen kwam er een plek vrij op de financiële afdeling. Daar werk ik sinds begin dit jaar. Ik heb het er erg naar mijn zin. Het is een warm bedrijf met leuke collega’s.

Werken en studeren

Mijn opleiding duurt een jaar en het is soms best pittig om naast mijn werk een thuisstudie te doen. Maar ik ga ervoor, want hierdoor sta ik weer een stukje sterker op de arbeidsmarkt.

Foto: Jeroen van Kooten, www.jeroenvankooten.eu

Onze community

KLM Catering Services
prorail
Raggers
ISS
Gassan Diamonds
transavia