NieuwsAIRpotentials nemen deel aan Meet & Greet Douane

Douane NL

Op dinsdag 18 mei 2021 vond bij de Douane op Schiphol een Meet & Greet plaats tussen AIRpotentials en vertegenwoordigers van de Douane. Het doel van de Meet & Greet was om de kandidaten op een laagdrempelige manier deel te laten nemen aan het sollicitatieproces. LCS hielp bij de werving van kandidaten. Wij spraken Alice Overmars, jobcoach bij Douane Nederland.

LCS zet zich via Luchtvaart Inclusief en het AIRpotentialprogramma in voor een inclusieve arbeidsmarkt op Schiphol. Het AIRpotentialprogramma richt zich met name op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vanwege een handicap, chronische aandoening/- ziekte of bijvoorbeeld autisme. Bij de Meet & Greet bij de Douane werden de deelnemers verdeeld over twee blokken, waarbij vier teamleiders van de Douane met ze in gesprek gingen. Hierdoor voerde elke kandidaat uiteindelijk twee 1-op-1 kennismakingsgesprekken met vertegenwoordigers van de Douane.

Alice is erg tevreden over hoe de dag is verlopen: "Het is natuurlijk een kennismaking, dus het mooiste is als de kandidaat zichzelf in een kwartier tijd weet te pitchen. Dit ging bij de Meet & Greet heel goed. We hebben leuke gesprekken gehad en de teamleiders waren heel enthousiast", aldus Alice. Naar aanleiding van de Meet & Greet gaan de teamleiders en Alice kijken wat ze voor de kandidaten kunnen betekenen. "Als wij iets bij de kandidaat voelen en dit gevoel is wederzijds, kunnen we voor hen aan de slag gaan en gaan kijken of we diegene ergens kunnen plaatsen. Dit lukt natuurlijk niet altijd, maar we gaan ons best doen om iedereen een plek te geven bij één van onze kantoren op Schiphol", legt Alice uit.

Er is veel meer mogelijk dan je denkt

Het organiseren van de Meet & Greet is voor Alice dus een positieve ervaring geweest. Daarnaast hoopt ze dat het gaat bijdragen aan de doelstellingen van de Douane: "Wij willen een inclusieve organisatie zijn waar iedereen zich welkom voelt. Arbeidsparticipatie maakt daar een onderdeel van uit. Omdat er tegenwoordig heel veel mensen thuis werken, lijken de mogelijkheden soms beperkt. Toen we gingen kijken naar wat we wél konden doen, bleek dat dit veel meer was dan we hadden verwacht. LCS werkte in de samenwerking daarnaast als een mooie schakel. Ik kan het daarom echt aanraden aan andere organisaties", aldus Alice.

Bent u geïnteresseerd of wilt u kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie? Klik hier voor meer informatie over het AIRpotentialprogramma en Luchtvaart Inclusief of stuur een mail naar Mariska de Swart; mariska.de.swart@schiphol.nl.

Onze community

VanderLande
Facilicom Logo
Vebego
I-SEC
Schiphol
PCH Dienstengroep