Nieuws ‘Als je op Schiphol werkt, kom je altijd met verhalen thuis’

Gurcharandass Ji

Gurcharandass Ji zit in de laatste fase van zijn versnelde opleiding Facilitair Manager Luchthaven (niveau 4) en is vice-voorzitter van de Studentenraad van MBO College Airport. Daarnaast is hij ambasssadeur voor de IMC Weekendschool en heeft hij 32.000 volgers op Instagram.

De studentenraad is van en voor studenten. Deze bestaat uit een voorzitter, een vice-voorzitter, een penningmeester, een secretaressen en ca. vier algemene leden. In de studentenraad zitten twee studenten van iedere opleiding op MBO College Airport, maar helaas zijn nog niet alle opleidingen even goed vertegenwoordigd. Wij organiseren onder andere evenementen over onderwerpen die spelen bij studenten. Zoals bijvoorbeeld het Mental Health Festival, waarin wij aandacht vroegen voor de (geestelijke) gezondheid van studenten. Ook doen wij onderzoek onder studenten wat zij graag anders zouden willen op school. Dat kunnen positieve dingen zijn, zoals meer groen rondom de school, de wens voor een fitnessruimte of de behoefte aan menstruatieproducten. Maar er gebeuren ook minder leuke dingen, zoals onenigheid tussen een klas en een docent en dan zijn wij de tussenpersoon tussen de studenten en de directie. Met Valentijnsdag hadden we een photobooth neergezet waar studenten met elkaar op de foto konden. Onderaan de foto stond de tekst: “Vind liefde @studentenraadairport”. Want school is niet alleen om te leren, maar ook voor de leuke dingen en om elkaar te ontmoeten, ook in de liefde!

Vertel eens iets over je opleiding?

Ik ben nu bijna klaar met de opleiding Facilitair Manager Luchthaven. Versneld, met de gedachte dat ik dan extra tijd zou hebben. Om geld te verdienen, op vakantie te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Leiding geven en de leiding nemen vind ik leuk. Medestudenten wilden meestal graag in mijn groepje. Ik hou van deadlines en het liefst ben ik voor de deadline al klaar. Het is niet zo dat ik alles doe hoor, als mensen zich niet aan hun afspraken houden of de kantjes er vanaf lopen dan spreek ik ze daarop aan. Zij moeten zelf ook moeite doen om een goed cijfer te halen.

Wat is de IMC Weekendschool?

Op de weekendschool maak je op jonge leeftijd kennis met de diversiteit aan vakgebieden. Ik ben daar in groep 7 mee begonnen. We kregen gastlessen en ik ben op veel plekken geweest, zoals op de afdeling chirurgie van een ziekenhuis en in de rechtbank. Wij leerden hoe het daar aan toe ging en moesten ook situaties naspelen, compleet met outfits. Ik heb daar veel van geleerd en vond het erg leuk. Na 3 jaar heb ik een mooi diploma gekregen en nu ben ik alumnus. Na verloop van tijd ben ik gevraagd als ambassadeur en nu vertel ik basisschoolleerlingen waarom het zo belangrijk is om al in een vroeg stadium kennis te maken met verschillende beroepen.

Ben je inmiddels aan het bijverdienen?

Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij HMSHost en bij Axxicom Airport Caddy. Ze misten me bij Axxicom toen mijn stage was afgelopen en vroegen me of ik terug wilde komen. Omdat ik daar nu tijd voor heb, werk ik er sinds februari 2023 fulltime als passenger assistant. Na de zomervakantie wil ik de opleiding Human Resource Management gaan doen aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wat vind je leuk aan het werken op Schiphol?

Als je op Schiphol werkt, komt je altijd met verhalen thuis. Er gebeurt van alles, er zijn zoveel soorten passagiers en overal is humor te vinden. En ik vind het fijn om mensen te helpen. Natuurlijk gebeuren er ook nare dingen. Onlangs heb ik een sterfgeval meegemaakt en daar had ik het wel even moeilijk mee. Mijn vader werkt ook op Schiphol. Door hem ben ik enthousiast geraakt. Studenten zouden meer moeten weten over de diversiteit aan functies, dat kan beter gepromoot worden. Gelukkig zet LCS zich daarvoor in, bijvoorbeeld met de banenmarkten.

Wat vind je belangrijk bij een baan?

Wat ik belangrijk vind is de mogelijkheid om door te groeien, ook in salaris. En dat je gewaardeerd wordt als werknemer. Wat ik goed vind is dat je op school wordt voorbereid op de beroepspraktijk. Maar ik zou ook graag willen weten waar je salarisstrook uit opgebouwd is, wat daar vanaf gaat en waarom en hoe je bijvoorbeeld belastingaangifte moet doen. Daar zou meer aandacht voor mogen zijn.

32k volgers op Insta, hoezo?

Presenteren en vlogs doen is echt mijn ding. Voor de Weekendschool neem ik soms filmpjes op tijdens evenementen en privé vind ik het leuk om met muzikanten, acteurs of andere interessante mensen live te gaan. Mijn familie komt uit India en mijn vader kent veel acteurs uit de Bollywood scene. Daarnaast is hij muzikant geweest. Het hebben van connecties is belangrijk, zowel privé als in je werk. Ooit hoop ik op Instagram een blauw vinkje achter mijn naam te krijgen.

Fotografie: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

Lees hier ons gehele jaarverslag

Onze community

Lagardère
avi air
hms host
i-sec
klm e&s
facilicom group