Nieuws Arbeidsmarkt blijft groeien, wel minder dan afgelopen jaren

arbeidsmarkt

In een nieuw rapport voorspelt het UWV dat de Nederlandse economie ook in 2019 en 2020 zal groeien. Volgens hen zal het groeitempo wel duidelijk lager liggen dan de afgelopen jaren. Na een forse toename van het aantal banen in 2017 en 2018 met 467 duizend in twee jaar tijd, zal het aantal banen in 2019 en 2020 samen naar verwachting groeien met 309 duizend. Dat leidt tot een totaal van bijna 10,8 miljoen banen in 2020.

De prognoses van het UWV hebben zoals altijd een voorwaardelijk karakter. Verschillende onzekerheden kunnen de economische groei beïnvloeden. Zo kan de groei bijvoorbeeld hoger uitvallen als de export meer toeneemt dan verwacht. Naast deze eventuele positieve invloed op de economie, ziet het UWV ook onzekerheden en risico’s die een negatieve invloed hebben op de economie. Zo kan de economische groei lager uitvallen als de internationale spanningen toenemen, door een bijvoorbeeld een langdurige no-deal Brexit. Ook de krapte op de arbeidsmarkt kan de prognoses van het UWV beïnvloeden.

In de arbeidsmarktprognoses is al rekening gehouden met de invloed van de krapte op de arbeidsmarkt op de ontwikkeling van het aantal banen in de nabije toekomst, maar mogelijk kan het verschillend uitpakken per sector. Het niet kunnen vervullen van vacatures kan op de langere termijn ook van invloed zijn op de groeimogelijkheden van bedrijven en daarmee op de economische groei. LCS verbindt talenten uit de regio met bedrijven uit de luchtvaartsector. Op deze manier proberen wij ervoor te zorgen dat vacatures snel ingevuld kunnen worden, zodat de arbeidsmarkt op Schiphol dynamisch blijft.

Onze community

WOD
raggers
emg
Vebego
DB SCHENKER
audax