Nieuws Award Diversiteit in Bedrijf

Luchtvaart Inclusief award Diversiteit in Bedrijf

Royal Schiphol Group heeft de Award Diversiteit in Bedrijf 2019 in de categorie grote bedrijven ontvangen voor het initiatief ‘Luchtvaart Inclusief’. Ruim 40 werkgevers op de luchthaven zijn aangesloten bij Luchtvaart Inclusief en zetten zich in om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. De Raad van Toezicht van Diversiteit in Bedrijf heeft de best practices beoordeeld op basis van de criteria: vernieuwend, overdraagbaar en effectief. Wat Luchtvaart Inclusief volgens hen uniek maakt is de sectorale aanpak. Deze samenwerking vormt een voorbeeld voor andere bedrijven. LCS voert het programma Luchtvaart Inclusief uit voor Royal Schiphol Group.

Francien David, directeur LCS, nam de Award in ontvangst: “Sinds juni 2018 hebben al tachtig mensen met een arbeidsbeperking een baan of een werkervaringsplek gevonden op de luchthaven. De komende jaren willen we onze ambitie met betrekking tot Luchtvaart Inclusief voor de locatie Schiphol verder uitbreiden.”

De ambitie is dat honderd bedrijven zich aansluiten bij Luchtvaart Inclusief en dat elk jaar honderd mensen met een arbeidsbeperking toegang krijgen tot een duurzame baan op Schiphol. Lees hier meer over Luchtvaart Inclusief.

Op de foto van links naar rechts: oud-NOS nieuwslezeres en fotografe Sacha de Boer, Francien David (directeur Luchtvaart Community Schiphol) en Harry van de Kraats (Algemeen Directeur AWVN & Directeur Sociale Zaken VNO-NCW/MKB Nederland)

Onze community

Burger King
riff
heijmans
Securitas
bam
Viggo