NieuwsBanenmarkt opnieuw groot succes

Banenmarkt 11 juni 1

Afgelopen zaterdag organiseerde Luchtvaart Community Schiphol (LCS) samen met UWV, WSP Groot-Amsterdam, Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam en Royal Schiphol Group opnieuw een banenmarkt, om een bijdrage leveren aan de oplossing voor het enorme personeelstekort op de luchthaven. Bijna 50 werkgevers* gingen in gesprek met circa 900 werkzoekenden. Niet alleen voor reguliere banen, maar ook voor bijbanen en vakantiebanen. 

Al voordat de banenmarkt van start ging, stonden er werkzoekenden voor de deur. Vooraf waren er ruim 1.500 aanmeldingen. “We hebben op Schiphol een grote diversiteit aan vacatures bij uiteenlopende bedrijven. Daarvoor hebben we heel hard mensen nodig", aldus Francien David, directeur van LCS. Ook Dick Benschop, CEO van Royal Schiphol Group bracht een bezoek aan de banenmarkt en sprak met een aantal werkgevers en werkzoekenden. 

Ruim 50 werkgevers uit verschillende branches 

Bezoekers konden met bijna 50 werkgevers uit verschillende branches in gesprek gaan. Voor functies in de beveiliging, facilitaire dienstverlening, catering en hospitality, maar ook uit de logistieke branche, techniek, vervoer, vluchtafhandeling en retail waren meerdere werkgevers aanwezig. Deze branches waren gegroepeerd, zodat mensen gericht op zoek konden naar banen waar zij interesse in hadden. Dit zorgde voor het uitwisselen van contactgegevens, inplannen van vervolgafspraken, maar ook voor het tekenen van contracten. Bij diverse werkgevers liepen blije bezoekers met een contract de deur uit! 

Mooie verhalen 

Onder deze werkzoekenden was een dame die altijd in de verpleging had gewerkt, vervolgens bij de GGD op Schiphol en nu bij Menzies Aviation aan de slag gaat. Een gezin van vader, moeder en dochter kwam voor een baan voor de dochter, maar liepen alle drie dolgelukkig met een baan de deur uit. Ook waren er werkzoekenden uit Oekraïne, waarvan er een binnenkort start bij HMSHost en een andere bij Gate Gourmet.  

Tot slot 

De komende weken haalt LCS het net op bij de aanwezige werkgevers om daarna een goed beeld te kunnen geven van de hoeveelheid werkzoekenden die daadwerkelijk een baan heeft gevonden via de banenmarkt. 

*Deze bedrijven waren aanwezig: Arriva Touring, Asito, Aviapartner, Axxicom Airport Caddy, Bos Logistics, Capi, CTSN, D&B The Mobility Group, dnata, Eurest, G4S, Gassan, Gate Gourmet, GSA, Hago Airport Services, Hertz, HMSHost, I-SEC, ISS, JetSupport, KLM, KLM Catering Services, Klüh, Lagardère, Menzies Aviation, PMT Aviation, Regional Jet Center, Schiphol Airport Retail, G. Raggers & ZN bv, Rhenus Logistics, RIFF, Royal Schiphol Group, SDBV Facility Services, Securitas, Sixt, Sodexo, SSP Group, Swissport, Transdev (voorheen: Connexxion), Trigion, Vebego, Vermaat, Viggo, WerkCentrale Nederland, WFS, WHSmith en World of Delights.  

Fotografie: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

Onze community

eurest services
Facilicom Logo
csu logo
Viggo
ISS
sodexo