NieuwsBanenplan Schiphol ondertekend!

Ondertekening Banenplan

Afgelopen dinsdag is het Banenplan Schiphol ondertekend. Gemeente Amsterdam en Royal Schiphol Group gaan voor drie jaar een samenwerking met elkaar aan. Samen met het WSP Groot-Amsterdam en LCS, waarbij ruim 40 werkgevers op Schiphol zijn aangesloten, worden 750 mensen aan een baan geholpen. 

Het gaat voornamelijk om werkzoekenden met een uitkering, die ondanks de krapte op de arbeidsmarkt extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een baan. Het gaat bijvoorbeeld om 50-plussers, mensen met een migratieachtergrond of mensen met een arbeidsbeperking. Bij dit banenplan gaat het om banen voor praktisch opgeleiden, zoals in de schoonmaak, retail, horeca, beveiliging en logistiek. Schiphol heeft relatief veel banen voor de lager en middelbaar opgeleiden. Circa 6 procent van de bevolking in Groot-Amsterdam met een laag of middelbaar opleidingsniveau werkt op Schiphol.  

Rutger Groot Wassink, wethouder Werk: “Mensen die het om wat voor reden langere tijd niet lukt een baan te vinden, verdienen extra hulp en ondersteuning. Werkgevers zijn hierin een belangrijke partner. We hadden al de Amsterdamse Werkbrigade, waar mensen via gesubsidieerd werk na twee jaar kunnen doorstromen naar regulier werk en het 1000 banenplan in Zuidoost. Deze samenwerking is weer een mooie bijdrage aan de eerdere belofte de komende jaren veel meer mensen aan het werk helpen.” 

CEO Dick Benschop van Schiphol: “Alle bedrijven op en rond de luchthaven maken van Schiphol een van de grootste arbeidsmarkten van Nederland. Een plek voor mensen met verschillende opleidingsniveaus en achtergronden. Iedereen die kan en wil werken, is welkom op Schiphol. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met Amsterdam gaan wij ervoor zorgen dat ze de juiste ondersteuning krijgen.” 

Op de voorgrond v.l.n.r. : Judith Duveen, directeur Werk gemeente Amsterdam, Francien David, directeur LCS en Selma Nijhof, directeur Werkgeversservicepunt (WSP) Groot-Amsterdam, achter hen v.l.n.r. Dick Benschop, CEO Royal Schiphol Group en Rutger Groot Wassink, wethouder Sociale Zaken. Fotografie: Natasja Wagner