NieuwsDerde Ronde Tafel bijeenkomst Luchtvaart Inclusief

ronde tafel

Gisteren vond de derde Ronde Tafel bijeenkomst van Luchtvaart Inclusief plaats. De gezamenlijke inzet voor een inclusieve luchthaven stond tijdens deze middag centraal. Een inspirerend programma, waarin aandacht was voor mensen met een arbeidsbeperking én voor de verantwoordelijkheid die de bedrijven op en rond de luchthaven hebben om hen een kans te geven.

Dagvoorzitter was Marc de Hond: spreker, schrijver en voormalig speler van het Nederlandse rolstoelbasketbalteam. De middag werd geopend door André van den Berg, CCO van Schiphol Group. Vervolgens gaf Francien David, directeur van LCS, een korte terugblik op de resultaten van Luchtvaart Inclusief van het afgelopen jaar. Voor het komende jaar geldt dat “we de volgende stappen moeten zetten in onze ambitie om de inclusieve luchthaven een gezicht geven.”

Niels van Buren vertelde daarna over zijn ervaringen rondom het beklimmen van de Mount Everest. “Dankzij MS ging ik de grote uitdaging aan om de hoogste berg ter wereld te beklimmen. Niks is onmogelijk, je kunt veel meer dan je denkt.” Als laatste kwam Bart Krull van Social Enterprise NL aan het woord over het belang van sociaal inkopen.

Kortom, een inspirerende middag waarin mensen aan het nadenken werden gezet over het bereiken van ambitieuze doelstellingen op het gebied van inclusiviteit.

Fotografie: Natasja Wagner