NieuwsFeestelijke opening Airport Lounge

Opening Airport Lounge

Op 14 april werd op MBO College Airport de Airport Lounge geopend. Een prachtige ruimte, die in nauwe samenwerking met Swissport tot stand is gekomen. Hier kunnen studenten van de drie verschillende opleidingen praktijkervaring opdoen op school.

Het idee van de Airport Lounge is ontwikkeld binnen het onderwijsinnovatieprogramma House of Aviation. Het bedrijfsleven en de studenten werden actief betrokken bij de uitwerking. Uniek aan het onderwijsconcept is dat er gezamenlijk gebruik wordt gemaakt van de praktijkruimte door drie verschillende opleidigen: Travel & Hospitality, Steward/Stewardess en Facilitaire Dienstverlening Luchthaven. Zo leren de studenten ook van de samenwerking met elkaar.

De ruimte werd geopend door Philip Mol (voorzitter van de directie van MBO College Airport), Rob Diependaal (Station Director Groundhandling & Lounges van Swissport) en Ivo van Oosterhout (voormalig directielid van MBO College Airport en nu voorzitter van het strategisch transitieteam van het ROC van Amsterdam - Flevoland).

Vele genodigden waren naar de Airport Lounge gekomen, waar zij door enthousiaste studenten van heerlijke hapjes en drankjes werden voorzien, onder de bezielende leiding van praktijkbegeleider Jodie Steiger.

Al in 2019 waren er vergevorderde plannen voor deze lounge: samen met het bedrijfsleven een ruimte ontwerpen voor het échte praktijkonderwijs. Maar corona gooide roet in het eten en alles kwam stil te liggen. Gelukkig kon deze lang gekoesterde droom nu alsnog werkelijkheid worden en het resultaat mag er zijn!

De Airport Lounge kan gereserveerd worden als werkplek, voor borrels, presentaties, vergaderingen (20 personen) én als instructieruimte.

Interesse, reserveren of meer informatie? Mail naar AirportLounge@rocva.nl

Airport Lounge

Onze community

Babcock Logo
Douane Belastingdienst logo
Raggers
ACN
GSA logo
VanderLande