Nieuws Inspirerend Gen Z event!

Jahkini Bisselink

Op 22 juni organiseerden wij een LCS Session over Gen Z, waarbij ca. 120 genodigden aanwezig waren. Het thema was: Wat verwacht de volgende generatie van een werkgever? Gen Z staat voor Generatie Z: de generatie geboren tussen 1995 en 2010. Een generatie die voor sommigen associaties oproept als 'lui' en 'veeleisend'. Maar niets is minder waar. Daar kom je achter als je met deze jonge professionals in gesprek gaat. 

Wij hadden keynote speaker Jahkini Bisselink uitgenodigd. Zij is expert op het gebied van Gen Z maakt zelf  ook deel uit van deze generatie. Zij lichtte vier karaktereigenschappen toe: phygital, ondernemers, activisten en mentale gezondheid. Bovendien ging zij in gesprek met de werkgevers in de zaal en met de drie vertegenwoordigers van de onlangs opgerichte Young Board Schiphol. Dit leverde interessante gesprekken op over onderwerpen als de inzet van stagiair(e)s en het verschil in behoeftes en verwachtingen van de verschillende generaties.

Young Board Schiphol

Overeenkomsten

Het was mooi om te zien dat er naast verschillen ook veel overeenkomsten zijn tussen de verschillende generaties. Thema's als gezien worden als persoon binnen een bedrijf, doorgroeimogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling en salaris lijken van alle tijden. In de zaal waren alle generaties vertegenwoordigd: Baby Boomers (1940-1959), Gen X (1960-1979), Gen Y/de Millennials (1980 - 1994) en Gen Z.

Publiek

Studenten aanwezig

Het was een inspirerend en geslaagd event. Naast de leden van de Young Board Schiphol, waren ook vertegenwoordigers van de Studentenraad van MBO College Airport aanwezig en werden we bijgestaand door vier studenten van MBO College Airport die o.a. assisteerden bij het inchecken van de genodigden en bij het serveren van de hapjes tijdens de borrel na afloop.

Bloemen podium

Fotografie: Thomas Franke

Onze community

McDonald's
ROC van Amsterdam Flevoland
klm e&s
corendon
KLM Royal Dutch Airlines
lamme