NieuwsLCS verwelkomt nieuwe speler: Klüh

Marianne Effting Klüh

Met trots heten wij Klüh Service Management Nederland B.V. welkom in onze community. Klüh richt zich op Schiphol sinds 20 jaar op vliegtuigschoonmaak en cabin security search en is een dochteronderneming van het Duitse Klüh Service Management GmbH.

Wij spraken Marianne Effting, managing director van Klüh Service Management Nederland B.V. Marianne werkt al 33 jaar op de luchthaven, waarvan de afgelopen 20 jaar bij Klüh: “Op 2 december 2002 is Klüh Service Management Nederland gestart op Schiphol. Ik ben destijds begonnen begonnen als duty manager en werk al sinds het begin samen met Paschal Connolly, voormalig managing director en met Martin Nouwens, operational manager. Sinds november vorig jaar heb ik het stokje van Paschal Connolly overgenomen.”

Vliegtuigschoonmaak en Cabin Security Search

“Wij verzorgen de vliegtuigschoonmaak voor onder meer KLM, KLM Cityhopper, Transavia, TUI, Corendon Airlines, United Airlines, Cathay Pacific, EasyJet en nog een aantal maatschappijen die zijn gecontracteerd via diverse afhandelingsbedrijven. Daarnaast verzorgen wij ook de cabin security search voor een aantal maatschappijen. Cabin security search houdt in dat de cabine wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van verboden voorwerpen.”

Persoonlijke band

Ons personeelsbestand bestaat uit een vaste groep van zo’n 250 medewerkers. Deze wordt aangevuld met uitzendkrachten tijdens de pieken van het seizoen. Van het personeel dat vast in dienst is, zijn er veel mensen die al vanaf het begin werkzaam zijn bij Klüh. Door deze jarenlange samenwerking is er een hele hechte groep collega’s ontstaan. Zeker in deze sector, met veel fysiek werk, is dit vrij uniek. Wij kennen al onze medewerkers persoonlijk en vinden het belangrijk om goed voor hen te zorgen. Op feestdagen is er bijvoorbeeld voor iedere medewerker een maaltijd en op ‘De dag van de schoonmaker’, staan wij extra stil bij ons personeel met een attentie voor iedere medewerker.

Breed netwerk

Wij zijn bekend geworden met Luchtvaart Community Schiphol (LCS) door de banenmarkt in april. Bij Klüh was niet bekend wie de organisator van deze banenmarkt was. Op deze manier is onze HR-manager in gesprek gekomen met LCS en hebben wij ons bij jullie aangesloten. We willen graag op de hoogte zijn van wat speelt in de sector en zijn geïnteresseerd in het brede netwerk. Deze samenwerking kan ons helpen verder te ontwikkelen als organisatie.”

Meer informatie over toetreden tot onze community? Neem contact op met Frank van der Laan via frank.van.der.laan@schiphol.nl

 

Fotografie: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

Onze community

eurest services
Connexxion
Regional Jet Center
Hogeschool van Amsterdam
PMT Aviation
Raggers