Nieuws Luchtvaart Inclusief is één jaar

Opening loket

Op 16 juni 2017 vierde Luchtvaart Inclusief het één-jarig bestaan. Het initiatief is opgericht door Schiphol Group in samenwerking met KLM en Luchtvaart College Schiphol met als doel het creëren van meer arbeidsplaatsen voor mensen met een arbeidsbeperking op Schiphol. Tot nu toe hebben al 27 werkgevers op de luchthaven Schiphol zich aangesloten. Met elkaar zoeken zij naar kansen en mogelijkheden om plekken te creëren voor deze doelgroep, dit door een intensieve samenwerking.

De werkgevers werken samen met de gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer, Almere, Zaanstad en Haarlem. Vanaf nu opereren de verschillende gemeenten vanuit één loket. Het loket is beschikbaar voor de arbeidsmarkt regio Schiphol en is op 16 juni op symbolische wijze geopend door Jos Nijhuis (CEO Schiphol Group) en wethouder Vliegenthart van de gemeente Amsterdam.

Luchtvaart Inclusief heeft het afgelopen jaar bewezen succesvol te zijn door het plaatsen van maar liefst 75 mensen met een arbeidsbeperking. Vanuit een gezamenlijke gedachtegoed gaan de werkgevers verder aan de slag. Hierbij hopen zij nog meer werkgevers te verwelkomen en uiteraard nog meer arbeidsplaatsen te realiseren.

Jos Nijhuis: ”We hebben in het eerste jaar al 75 mensen kunnen plaatsen, dat is geweldig nieuws. Het loont om met elkaar de handen in één te slaan en je hard te maken voor mensen met een arbeidsbeperking. Iedereen die graag op Schiphol wil komen werken verdient een kans.”

Onze community

Swissport
schiphol
SSP The Food Travel Experts
D&B
menzies
sar