Nieuws‘New Arrivals’ nu zelf aan zet

New Arrivals 2

Op 18 september is in samenwerking met de Refugee Talent Hub het programma ‘New Arrivals’ gestart. Het hoofddoel is bedrijven en statushouders met elkaar in contact te brengen om de arbeidsmarkt van de luchthaven te versterken. New Arrivals is een pilottraject waarbij een groep van tien statushouders in twee weken tijd de mogelijkheid heeft gekregen om kennis te maken met de verschillende beroepen op Schiphol en tegelijk arbeidsfit te worden. Het doel van dit programma is om deze talenten een baan of werkervaringsplaats te bieden. Het programma bevat naast onder andere een sollicitatietraining en bedrijfsoriëntaties, ook intensief les in Nederlandse Taal & Cultuur. Na een intensieve voorbereiding vond aan het einde van deze twee weken de Meet & Greet met de werkgevers op Schiphol plaats. Op voorhand waren al zeven bedrijven bereid om deze talenten een kans te bieden: Royal Schiphol Group, ISS, Asito, Vebego, HMSHost, Microsoft en Swissport.

De komende drie maanden ligt de actie bij de kandidaten, die allen zeer gemotiveerd zijn, in het zoeken van vacatures en het voeren van gesprekken. LCS ondersteunt hen bij dit proces. Één van de talenten heeft al een baan gevonden.

New Arrivals is onderdeel van het programma Werk-en-de luchthaven en is mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.

Voor meer informatie: klaver_k@schiphol.nl