Nieuws Doorstartbaan buschauffeur krijgt vervolg

Doorstartbaan

Het concept ‘Doorstartbaan’ is een sectoraal programma gericht op het omscholen van mensen van het ene type beroep naar het andere. Doorstartbaan biedt deelnemers de mogelijkheid kennis te maken met een nieuw soort beroep of vakgebied en de mogelijkheid tot omscholing.

Het kan gaan om mensen die zijn vastgelopen in hun huidige functie, bijvoorbeeld omdat zij vanwege fysieke redenen hun functie niet meer (duurzaam) kunnen uitvoeren. Of om mensen van wie de functie (op termijn) ophoudt te bestaan. Daarmee biedt dit de deelnemers nieuw toekomstperspectief en wordt talent voor de luchtvaartsector ingezet en behouden op plekken waar het ook daadwerkelijk nodig is.

In september 2019 is LCS gestart met de eerste pilot Doorstartbaan, waarin medewerkers vanuit verschillende, veelal fysiek zware functies worden opgeleid tot buschauffeur voor op het platform. De eerste kandidaat is inmiddels gestart met de opleiding. We realiseren met dit programma een win-win: kandidaten worden opgeleid voor een andere functie en krijgen daarmee nieuw toekomstperspectief op de arbeidsmarkt. HTM Specials, verantwoordelijk voor het vervoer van passagiers van de terminal naar de vliegtuigen, kan opgeleide chauffeurs die al bekend zijn met de luchthaven Schiphol inzetten op deze werkzaamheden. Daarnaast werken de bedrijven waar de kandidaten vandaan komen aan de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.

Het vervoer van passagiers van de terminal naar de vliegtuigen wordt opnieuw aanbesteed. HTM Specials is tot april 2020 de uitvoerder van deze werkzaamheden, zodra bekend is welke partij deze werkzaamheden vanaf april 2020 gaat uitvoeren gaat LCS onderzoeken of we dit programma kunnen continueren.

Onze community

Regional Jet Center
ctsn
emg
DB SCHENKER
Royal flora holland
sar