Nieuws Oproep: stageplekken Entree studenten

entree

MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam-Flevoland, is op zoek naar stageplekken voor BOL-studenten van de opleiding Entree Luchthaven. In augustus zijn de eerste klassen gestart en vanaf november zullen de studenten beginnen aan hun stageperiode.

Voor deze mbo 1-opleiding zijn jaarlijks meerdere stageplekken nodig in de richting van dienstverlening, logistiek, horeca, facilitair en verkoop/retail. Via deze stages kunnen de studenten de praktijkervaring opdoen die vereist is voor het afronden van hun opleiding. De studenten zijn over het algemeen afkomstig uit het praktijkonderwijs, internationale schakelklassen (ISK) of zijn uitgevallen in het vmbo. 

Voorbeelden van werkzaamheden

Voorbeelden van werkzaamheden die de stagiaires kunnen doen zijn: achter de balie werken, gasten ontvangen, assisteren bij een vergadering, een ruimte, apparaat of sanitair schoonmaken, ontbijt of lunch klaarmaken, goederen laden/lossen in een magazijn en werkzaamheden in een winkel​.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Door stageplekken voor deze studenten te creëren, kan je als bedrijf voldoen aan je maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door jonge mensen de kans te bieden zich te ontwikkelen, krijgt je bedrijf tegelijkertijd de mogelijkheid om nieuwe mensen voor korte termijn te werven. En bij wederzijdse tevredenheid heb je misschien een nieuwe medewerker voor de lange termijn gevonden!

Praktische informatie

In totaal lopen de studenten 400 uur stage. In augustus zijn drie klassen met in totaal 40 studenten aan het studiejaar begonnen. Deze lichting zal vanaf november 2022 t/m mei 2023 twee dagen in de week stage gaan lopen. De tweede lichting zal in januari 2023 van start gaan en deze loopt van april 2023 t/m december 2023 stage. 

Als stagebedrijf bepaal je zelf of de stagiairs een stagevergoeding krijgen, maar uitgangspunt is dat stage lopen hen geen geld kost. Alle studenten beschikken over een OV-kaart. Een stagebedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn of dit (met behulp van het MBO College Airport) worden. 

Bekijk voor meer informatie deze flyer of neem contact op met Aida Delgado Lopes via a.delgadolopes1@rocva.nl of 06 38 95 51 98. Wil je op een andere manier een bijdrage leveren aan de opleiding van deze studenten (bijvoorbeeld via gastlessen of rondleidingen)? Laat dit dan weten aan Dennis van der Heijden via d.vanderheijden@rocva.nl.

Onze community

DB SCHENKER
facilicom group
Viggo
McDonald's
gategroup
asito