NieuwsOproep: stageplekken Entree studenten

entree

Voor komend schooljaar is het MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam-Flevoland, op zoek naar stageplekken voor BOL-studenten van de entree opleiding. In augustus starten de eerste klassen en vanaf november zullen de studenten beginnen aan hun stageperiode.

Voor de mbo 1-opleiding Entree Luchthaven zijn jaarlijks meerdere stageplekken nodig in de richting van dienstverlening, logistiek, horeca, facilitair en verkoop/retail. Deze stageplekken zijn nodig om de studenten de praktijkervaring te geven die zij nodig hebben voor het afronden van hun opleiding. De studenten zijn over het algemeen afkomstig uit het praktijkonderwijs, internationale schakelklassen (ISK) of zijn uitgevallen in het vmbo. 

Door stageplekken voor deze doelgroep te creëren, kan je bedrijf voldoen aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid die het draagt. Door jonge mensen de kans te bieden zich te ontwikkelen, krijgt je bedrijf tegelijkertijd de mogelijkheid om nieuwe mensen voor korte termijn te werven. Bij positieve resultaten heb je misschien een nieuwe medewerker voor de lange termijn gevonden.

Praktische informatie

In totaal moeten de leerlingen 400 uur stage lopen. In augustus zullen vier klassen met in totaal 70 studenten beginnen aan het studiejaar. Deze lichting zal vanaf half november 2021 t/m mei 2022 twee dagen in de week stage gaan lopen. De tweede lichting zal in januari 2022 van start gaan en deze lichting loopt van april 2022 t/m december 2022 stage. 

Als stagebedrijf bepaal je zelf of de stagiairs een stagevergoeding krijgen. Alle studenten beschikken over een OV-kaart. Een stagebiedend bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn of dit (met behulp van het MBO College Airport) worden. 

Bekijk voor meer informatie deze flyer of neem contact op met Ellen van der Vecht via e.vandervechtschmidt@rocva.nl of via 06 108 84 321. Wil je op een andere manier een bijdrage leveren aan de opleiding van deze studenten (bijvoorbeeld via gastlessen of rondleidingen)? Laat dit dan weten aan Dennis van der Heijden via d.vanderheijden@rocva.nl.

Onze community

Lagardère
SAR
Heijmans
Securitas
ACN
Babcock Logo