Nieuws Pilot Zelfroosteren

Zelfroosteren

In vervolg op de Plan! Schiphol bijeenkomsten is LCS in de voorbereiding van een pilot ‘zelfroosteren’. Hierin gaan een aantal bedrijven op Schiphol ervaren wat zelfroosteren voor hen kan betekenen. Het doel van de pilot is om medewerkers meer regie te geven op de eigen werktijden. Om dit te realiseren zijn spelregels, kaders, communicatie en gedragsverandering nodig. De pilot wordt deels gesubsidieerd vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) van de Europese Unie.

Het totale programma bestaat uit een aantal fases. Na de intakes wordt per deelnemend bedrijf gestart met het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, waarin de haalbaarheid van zelfroosteren wordt onderzocht. Niet elke organisatie en zeker niet elke roostervorm kunnen worden omgezet naar een organisatievorm met zelfroosteren. In het haalbaarheidsonderzoek onderzoekt een externe partij samen met de betreffende organisatie de planorganisatie, het planproces en planinhoud en maakt een inschatting van de kosten en de baten van zelfroosteren. 

Afhankelijk van de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek zal de daadwerkelijke pilotfase starten. In deze fase is het de bedoeling om echt te gaan ervaren wat zelfroosteren kan betekenen. Er worden spelregels opgesteld en uiteindelijk gaat een bepaalde afdeling of locatie echt zelfroosteren. Gedurende het programma wisselen de deelnemende bedrijven ervaringen met elkaar uit en leren van elkaar. Het streven is om nog dit kwartaal te starten met de pilot.

Voor meer informatie: willemijn.van.donselaar@schiphol.nl

Onze community

bam
lvnl
eurest services
Douane
emg
SSP The Food Travel Experts