NieuwsPraktijkleren; een kans op nieuwe medewerkers! 

praktijkleren met praktijkervaring

Zoek je medewerkers die willen leren in de praktijk? Of wil je je huidige medewerkers bijscholen? Dan biedt praktijkleren met de praktijkverklaring een mooie kans, voor hen en voor jou. 

Samen met de gemeente Amsterdam, AM Match en het ROC van Amsterdam werkt LCS aan  een pilot Praktijkleren met een praktijkverklaring. 

Praktijkleren is voor werkenden en werkzoekenden die geen startkwalificatie hebben en voor wie het behalen van een volledig mbo-diploma of certificaat op dit moment nog niet haalbaar is. 

Als werkgever bied je een medewerker een baan en een kans om een Praktijkverklaring van een mbo-instelling te halen. Daarnaast krijg je een medewerker die kan doorgroeien op de werkplek. Je kunt Praktijkleren ook inzetten voor eigen medewerkers om hen daarmee een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Een voorwaarde hiervoor is dat jouw bedrijf een erkend leerwerkbedrijf is of wil worden. 

Dit filmpje van SBB geeft aan hoe het werkt.  

Een aantal bedrijven binnen de LCS community hebben inmiddels aangegeven verder te willen verkennen op welke manier zij dit binnen hun organisatie kunnen inzetten. Dit zijn ISS Facility Services, Asito, Lamme Textile Management, Trigion Beveiliging en G. Raggers & Zn. 

  

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Marije Uilenberg, projectleider Praktijkleren vanuit de gemeente Amsterdam: Marije.Uilenberg@uwv.nl

Onze community

Babcock Logo
Schiphol
Raggers
transavia
PMT Aviation
Menzies