Nieuws Schiphol Group en Luchtvaart Community Schiphol ondertekenen Amsterdams Stagepact MBO

Paneldiscussie Humberto Tan Stagepact

Werken op Schiphol moet aantrekkelijk blijven voor iedereen die droomt van een baan in de luchtvaart. Van de bagagekelder tot boven in de verkeerstoren: de kansen voor zinvol en uitdagend werk zijn oneindig op de luchthaven. Daarom is de mogelijkheid om stage te kunnen lopen op Schiphol belangrijker dan ooit. Met een stage leer je in de praktijk hoe je moet omgaan met de uitdagingen die je bij het werken op een luchthaven kunt tegenkomen.

Op Schiphol zijn we al jaren actief in de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs op het gebied van stages. Daarom hebben Royal Schiphol Group en Luchtvaart Community Schiphol zich op dinsdag 9 april aangesloten bij het Amsterdams Stagepact MBO; een initiatief van wethouder Sofyan Mbarki, namens de gemeente Amsterdam. Het Amsterdams Stagepact is een doorvertaling van het landelijke Stagepact MBO en rust op vier pijlers: zorgen voor voldoende passende stageplekken, verbeteren van stagebegeleiding, zorgen voor een passende vergoeding en uitbannen van stagediscriminatie.

Het belang van het Stagepact wordt extra benadrukt door de komst van Koningin Máxima, die de ondertekening van het pact bijwoonde en de noodzaak van goed opgeleide vakmensen voor het bedrijfsleven en economie onderschrijft.

“Wij vinden het belangrijk dat er voldoende kwalitatieve stageplekken zijn voor studenten en dat de begeleiding vanuit zowel bedrijf als onderwijs goed geregeld is. Een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is hierbij van groot belang. Op Schiphol zijn veel mogelijkheden om te leren in de praktijk en om dit goed te laten verlopen hebben we vorig jaar de Schiphol stage guidelines ontwikkeld.”

Francien David, directeur Luchtvaart Community Schiphol

“Royal Schiphol Group sluit zich graag aan bij het Amsterdams Stagepact MBO. Wij zijn niet alleen werkgever, maar ook opdrachtgever en exploitant van de luchthaven. De locatie Schiphol biedt veel mogelijkheden aan stagiair(e)s. Wij ondersteunen de ambitie van het Amsterdams Stagepact en wij willen hier vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid graag aan bijdragen.”

Esmé Valk, Executive Director HR, Royal Schiphol Group 

Alle ondertekenaars van het Amsterdams Stagepact MBO

Lees meer over het Amsterdams Stagepact MBO op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Onze community

WFS
dnata
Hertz
Burger King
Regional Jet Center
corendon