NieuwsSkillsgeörienteerde arbeidsmarkt dé oplossing voor personeelstekorten?

600 minutes of HR

Afgelopen dinsdag sprak Francien David, directeur Luchtvaart Community Schiphol over het skillspaspoort Schiphol, tijdens het event ‘600minutes Leadership & HR’.

Vraagstukken als: Waarom is een skillsgeörienteerde arbeidmarkt belangrijk? Wat betekent dit voor werkgevers en Wat maakt het spannend? vormden de rode draad van David’s betoog.

Aan de hand van stellingen ging zij tijdens een van de breakout sessies in gesprek met de aanwezigen. Eén van de stellingen luidde: “Het skillspaspoort is dé oplossing voor personeelstekort”. De deelnemers waren het erover eens dat dit inderdaad een van de oplossingen voor de tekorten zou kunnen zijn. “Skillsdenken vergroot de kansen voor werkgevers en werknemers en vraagt om anders te kijken naar talent”, aldus Francien David. 

Het event werd afgesloten door een gezamenlijke wrap up met alle breakout leaders. Naast Francien David waren dat Gemmie Hermens (ISS Nederland), verantwoordelijk voor de breakout sessie over Diversity & Inclusion en Maarten Hansson (Novartis), verantwoordelijk voor de breakout sessie over Learnings on how to build an agile organization.

Onze community

hms host
G4S
Regional Jet Center
Babcock Logo
CAPI
Dnata