Nieuws Studenten beveiliging gestart met 'Security stage in de mix'

Security stage in de mix

Vanuit het programma House of Aviation (HoA) is opnieuw een innovatieve pilot gestart. Luchtvaart Community Schiphol (LCS), Royal Schiphol Group en MBO College Airport hebben zich samen met securitybedrijf I-SEC ingezet om een stagemogelijkheid te creëren voor een groep studenten van de mbo-opleiding Coördinator beveiliging (niveau 3). 

Momenteel is het voor mbo-studenten erg lastig om een stageplek te vinden. Sommige studenten is het gelukt om zelf een stageplek te vinden, buiten Schiphol, maar anderen niet. Voor een groep van acht studenten is daarom een combistage georganiseerd. Deze duurt in totaal tien weken en bestaat deels uit een stage bij Royal Schiphol Group en deels uit een stage bij I-SEC. Daarnaast moeten de studenten een individuele examenopdracht doen en een groepsopdracht.

Qua format lijkt het op Stage in de mix; ook een alternatieve, coronabestendige manier van stage lopen die we eind vorig jaar met dezelfde partijen organiseerden. 

De studenten hebben de afgelopen twee weken een introductie en een rondleiding gekregen bij Royal Schiphol Group en bij I-SEC. Ook kregen ze toelichting op de opdrachten die ze moeten doen. Afgelopen maandag zijn ze echt begonnen met hun stage.

Onze community

Regional Jet Center
WFS
G4S
Bos Logistics
D&B
Paraat