NieuwsSuccesvolle tweede AIRpotential sessie

AIRpotential sessie

Op dinsdagmiddag 29 mei vond de tweede AIRpotential sessie van 2018 plaats. Opnieuw werd de verbinding gelegd tussen enthousiaste kandidaten en werkgevers van diverse bedrijven op de luchthaven. Net als voorgaande keren waren zowel werkgevers als kandidaten erg positief over deze sessie.

Het eerste gedeelte van de middag stond in het teken van inspiratie en kennisdeling. Vanuit persoonlijke ervaringen werd verteld hoe het is om een arbeidsbeperking te hebben en hoe je daardoor opnieuw je weg moet vinden in het arbeidsproces. Het is belangrijk dat bedrijven de juiste ‘mindset’ hebben om deze mensen kansen te bieden zodat ze zich ontwikkelen en ontplooien. Daarnaast kwam het onderwerp functiecreatie aan bod.

Tijdens het tweede gedeelte van het programma was er volop ruimte voor individuele gesprekken tussen de kandidaten en werkgevers. Voor de dertien kandidaten was dit een mooie manier om kennis te maken met het werk op de luchthaven.

Dave Zuiderduin, verantwoordelijke programmamanager vanuit LCS, noemt het een geslaagde en dynamische middag. “Het is mooi om te zien dat mensen van de gelegenheid gebruik maken om echt in gesprek gaan. Inmiddels zijn er al negen vervolggesprekken gepland. Dat is uiteindelijk waar we het voor doen: mensen verder helpen in hun zoektocht naar een baan!”