NieuwsTraining voor buddies en leidinggevenden: begeleiding collega met een arbeidsbeperking

All inclusive at work

Vanuit het programma Luchtvaart Inclusief biedt LCS in samenwerking met All inclusive at work twee trainingen aan voor de begeleiding van een collega met een arbeidsbeperking: een voor leidinggevenden en een voor buddies. 

In de buddy-training leer je hoe jij het verschil kunt maken voor een collega met een arbeidsbeperking om hem of haar goed te laten functioneren op het werk.

De training start met een ervaringsopdracht waarin je wordt uitgedaagd om zélf te functioneren met een beperking. Dit zorgt ervoor dat je ervaart wat er komt kijken bij het functioneren met een beperking, wat de impact is van de hulp die je juist wel of niet krijgt van collega’s en wat jouw natuurlijke manier van ‘helpen’ is en hoe anderen (en jijzelf) dit ervaren. Deze training wordt verdeeld over twee ochtenden (30 oktober en 8 november).

Meer informatie en aanmelden: trainingen@schiphol.nl 

In de training voor leidinggevenden krijg je handvatten voor het ondersteunen en motiveren van teamleden met een arbeidsbeperking. De training geeft je inzicht in de gedachten van een werknemer met een arbeidsbeperking, helpt je jouw huidige manier van omgaan met beperkingen te ontdekken en geeft je concrete gesprekstips. Deze training duurt een ochtend (6 november).

Meer informatie en aanmelden: trainingen@schiphol.nl 

All inclusive at work is een organisatie die gespecialiseerd is in praktische workshops over participatie en inclusivieit.