Nieuws Tweede bijeenkomst Young Board Schiphol

Young Board 12 december 2023

Wil jij deel uitmaken van een netwerk met andere young professionals op Schiphol? Dan is het Young Board Schiphol echt iets voor jou!

Op 12 december vond de tweede bijeenkomst van de Young Board Schiphol plaats. De aanwezigen werden meegenomen in de wereld van Maurice Rojer, Sector Lead Industrial Relations. Hij vertelde over de kwaliteit van werk en het belang van de mens, zowel de reiziger als de medewerker, in de luchthavenoperatie. Tijdens de bijeenkomst gingen we in op de vraag: Hoe kijk jij naar de kwaliteit van werk en wat is er nodig? Dit leverde interessante gesprekken op! 

De Young Board-deelnemers bespraken de kwaliteit van werk op Schiphol, waarbij arbeidsvoorwaarden, inhoud, omstandigheden en verhoudingen cruciaal werden geacht. Het probleem van arbeidsmarktkrapte werd behandeld met mogelijke oplossingen zoals het verbeteren van het werkgeversimago, herinrichting van functies en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Deelnemers kozen voornamelijk voor de laatste twee opties. Een enkele deelnemer koos voor de vierde optie, waarbij Schiphol Group de beloning van de medewerkers moet bepalen. Over het algemeen waren de meeste deelnemers het oneens met de stelling dat werkgevers hun eigen arbeidsomstandigheden moeten bepalen.

In juni van dit jaar was de eerste bijeenkomst van de Young Board Schiphol. De Young Board bestaat op dit moment uit 20 jonge, enthousiaste medewerkers van bedrijven op Schiphol, die we nog graag willen uitbreiden, ook met medewerkers die niet in werkzaam zijn binnen een hr-afdeling. Een paar keer per jaar wisselen we van gedachten over actuele arbeidsmarktthema's op Schiphol. Daarbij is jouw mening van belang!

Wil je meer informatie over het Young Board Schiphol of ontvang je graag een uitnodiging voor de volgende sessie?

Mail naar: Caro.van.dijk@schiphol.nl

Onze community

pch
schiphol
Hogeschool van Amsterdam
Aramex
beumer
eurest services