NieuwsVeel interesse voor omscholing naar IT

pc

Luchtvaart Community Schiphol werkt samen met PathWaysIT-opleider TechGrounds en Randstad om medewerkers van bedrijven op de luchthaven de gelegenheid te geven zich om te laten scholen naar een carrière in de IT-wereld. De IT is een van de beroepen waar nog veel werk is.

Werknemers vullen de TekkieWijzer in, dit is gratis. Dit is een eerste, korte kennismaking met IT-omscholing. In de TekkieWijzer vertellen diverse IT-medewerkers in een kort filmpje over de inhoud van hun beroep. Vervolgens vult de werknemer zelf een aantal vragen in om erachter te komen welk tech-profiel het beste bij hem/haar past. 

Informatiebijeenkomsten

Als je meer wilt weten over het Pathways-traject, dan kun je je aanmelden voor een online informatiebijeenkomst. Pathways verzorgt een bijeenkomst voor (HR) adviseurs en (HR) managers op dinsdag 28 september van 14.00 tot 15.00 uur.

Wil je je hiervoor aanmelden? Laat dit weten via trainingen@schiphol.nl.

Inschrijven

Vervolgens kunnen alle daadwerkelijk geïnteresseerde kandidaten zich inschrijven voor het PathWays-traject. Het traject duurt 4 weken en bestaat uit: lessen, workshops en online bedrijfsbezoeken in de ochtenden. De rest van de dag is voor zelfstudie en verdieping op onderdelen waar de interesse van de deelnemer naar uitgaat. De eerste week is fulltime, de overige weken vier dagen, een dag is bedoeld voor zelfstudie en verdieping. De kosten zijn € 450,- per deelnemer.

Inmiddels hebben er drie trajecten plaatsgevonden en is het vierde traject in volle gang, waarbij ook medewerkers op Schiphol hebben deelgenomen. Per traject doen er zo’n 25 deelnemers mee. Ongeveer 80% van de ex-deelnemers is dankzij het programma zeer gemotiveerd om zich om te laten scholen naar IT. Na het doorlopen van het PathWays-programma heeft elke deelnemer een goed beeld ontwikkeld over hoe hun carrièrepad in de IT zou kunnen verlopen. Inmiddels zijn 16 ex-deelnemers daadwerkelijk met IT-omscholing gestart. Een paar hebben gekozen voor TechGrounds, een aantal anderen zijn begonnen bij Codaisseur, Winc Academy en Growth Tribe.  Daarnaast zijn veel ex-deelnemers zelfstandig begonnen met het behalen van certificaten die passen bij hun toekomstige baan in de door hen gekozen IT-richting.

Onze community

LVNL
Beumer Group logo
Logo
SAR
GSA logo
PCH