Nieuws Viering vijf jaar House of Aviation

Collage HoA The End Event 100624

Learning Hub House of Aviation (HoA), heeft zich de afgelopen vijf jaar ingezet voor het luchtvaartonderwijs van de toekomst. Door docenten, opleidingsmanagers, studenten van MBO College Airport, vo-scholen en bedrijven in de regio Schiphol zijn veel innovatieve projecten en opleidingen gestart. Samen hebben we mooie stappen gezet naar een digitale, duurzame en integrale luchthaven. Hier stonden we afgelopen dinsdag bij stil tijdens het HoA Event.

We blikten met elkaar terug op de ontwikkeling van vernieuwende onderwijsvormen, zoals VR-lessen, 'learning on the job' en ‘challenge based learning’. Maar ook op de mooie praktijkruimten die zijn ontstaan, zoals de Airport Lounge en de Security Lane. Daarnaast is stilgestaan bij de projecten die (noodgedwongen) ontstonden in de turbulentie van de coronapandemie, om op innovatieve wijze het onderwijs én de stages van de studenten zo goed mogelijk te blijven faciliteren. 

Drie pijlers

De drie pijlers (digitaal, duurzaam en integraal) kwamen tijdens het event ook prominent naar voren. Nadat alle aanwezigen onder het genot van een bakje popcorn naar de première van de ‘House of Aviation The Movie’ hadden gekeken en Ellen Hanselman (directeur MBO College Airport) en Francien David (directeur Luchtvaart Community Schiphol) hun dank en trots hadden uitgesproken aan alle betrokkenen, gingen de ruim 80 aanwezigen in groepjes uiteen. Ze kregen een inkijkje in de meest recente learning labs, waaronder de ‘AI studiekeuzeadviseur’; een tool om voortgezet onderwijs (vo)-leerlingen te helpen bij het maken van een studiekeuze en maakten kennis met de virtual reality (VR)-lessen en 'challenge based learning'.  

Tijdens het event keken we terug, maar ook vooruit, want we blijven met MBO College Airport en het bedrijfsleven actief samenwerken aan de ontwikkeling van innovatief en toekomstgericht luchtvaartonderwijs.

Onze community

WFS
dnata
Hertz
Burger King
Regional Jet Center
corendon