NieuwsWaardevolle excursie WSP: De inclusieve wereld van Schiphol

WSP excursie 28nvo19

 

Afgelopen donderdag vond in Amsterdam het Divosa congres plaats, een landelijk congres voor gemeenteambtenaren actief in het sociaal domein. Als programmaonderdeel organiseerde Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) in nauwe samenwerking met LCS een excursie over ‘De inclusieve wereld van Schiphol’. Een wereld waarin werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om aan de slag te gaan.

Femke Woltman (programmamanager Luchtvaart Inclusief bij LCS) vertelde over inclusief werkgeverschap op Schiphol en de verbindende rol die LCS heeft richting werkgevers op Schiphol, onderwijs en gemeente. Femke: “Afgelopen jaar hebben we samen met deze partijen 115 werkzoekenden aan het werk geholpen. De kracht van de samenwerking is dat wij werken vanuit een gezamenlijke ambitie (een inclusief Schiphol) en met korte lijnen. Dit zorgt ervoor dat alle betrokken partijen goed van elkaar weten wie welke rol pakt. Ineke van der Poel (manager bij WSP): “LCS beschikt over een netwerk met werkgevers die zij op een effectieve manier weet te bereiken. Daardoor kunnen we als werkgeversservicepunt, met het aanbod aan werkzoekenden, ons focussen op het faciliteren van deze werkgevers om inclusiviteit toe te passen op de werkvloer. Dat is erg fijn werken en werkgevers voelen zich goed geholpen.”

Aansluitend interviewde Francien David (directeur bij LCS) drie werkgevers op Schiphol die veel ervaring hebben met het aannemen van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt: Rajko Kascelan van Asito, Lex Visser van Axxicom en Edwin van der Pol van ISS. De werkgevers vertelden wat inclusief werkgeverschap hen brengt, hoe belangrijk een goede samenwerking met het WSP is en welke rol LCS hierin speelt.

De 23 aanwezigen waren zeer geïnteresseerd en er kwamen veel vragen uit de zaal. Er ontstond een open gesprek over dingen die goed gaan en dingen die beter kunnen, maar ook over de kracht van samenwerken. Al deze ingrediënten samen maakten de excursie waardevol; zowel voor de deelnemers als voor de aanwezige werkgevers.

Meer informatie over WSP: https://www.wspgrootamsterdam.nl.