Nieuws Waardevolle LCS Session over Banenafspraak in de praktijk

Ilhame TR3

Maandag 17 juni vond bij LCS de Session Luchtvaart Inclusief "De Banenafspraak in de praktijk: Samen kansen creëren op Schiphol!’’ plaats. Ca. 35 deelnemers van 20 werkgevers werden allereerst bijgepraat door Steven Hubeek van De Normaalste Zaak over de stand van zaken van de Banenafspraak; hoe staat deze ervoor en wat zijn de recente ontwikkelingen? 

Daarna gingen de deelnemers aan de slag in een interactieve workshop, waarin zij praktische handvatten kregen hoe zij invulling kunnen geven aan de Banenafspraak. 

Onder begeleiding van Leonore Nieuwmeijer, Bernadet van Veldhuizen en Sylvia Dekker van het Project ‘Op naar de 125.000 banen’ werden de werkgevers geholpen om voor deze doelgroep geschikte taken binnen hun organisaties te definiëren. Ook de organisatie van begeleiding en de werkomgeving, zowel de fysieke als de sociale, kwamen daarbij aan bod.  

Na afloop van de workshop hadden de werkgevers een concrete beschrijving, waarmee zij naar het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) of UWV kunnen om geschikte kandidaten te vinden. 

Hiervoor waren ook accountmanagers van het WSP aanwezig, zodat er direct contacten gelegd konden worden.  

Heb je de Session gemist? En wil jij met jouw organisatie ook mogelijkheden creëren voor mensen met een arbeidsbeperking? Neem dan contact op met LCS via luchtvaartcommunity@schiphol.nl. 

Onze community

riff
Hankyu Hanshin
G4S
D&B
raggers
acn