Nieuws Waardevolle LCS Session over stages

LCS Session over stages 280524

Op dinsdag 28 mei organiseerden wij, als onderdeel van het programma 'Stage guidelines, van goed naar beter', samen met de MBO Raad en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een LCS Session over stages. Deze bijeenkomst was voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met de begeleiding van mbo-studenten in de operatie op Schiphol. 

Op de agenda stonden twee onderwerpen:

  • Toelichting Stagepact MBO Raad door Charlotte Stopel van de MBO Raad
  • Sociale veiligheid tijdens de stage door Peter de Boer van SBB

Aansluitend was er ruimte om vragen te stellen en te netwerken. 

Stage guidelines
Vorig jaar zijn de Stage guidelines voor Schiphol gelanceerd; een samenwerking tussen MBO College Airport, leerbedrijven en studenten. Basisrichtlijnen die bedoeld zijn voor stagegevende bedrijven, onderwijs en stagiair(e)s. Deze richtlijnen moeten ervoor zorgen dat een stageperiode goed verloopt en er een optimale leerperiode voor de stagiair(e) wordt gecreëerd. Uitgangspunt bij de inzet van stagiaires is dat leren in de praktijk voorop staat en dat begeleiding te allen tijde beschikbaar is en goed geregeld is.

Omstreeks dezelfde tijd werd het landelijk Stagepact MBO getekend en inmiddels heeft ook het Amsterdams Stagepact het daglicht gezien. Het Amsterdams Stagepact is mede door Royal Schiphol Group en door ons (Luchtvaart Community Schiphol) ondertekend. Het Amsterdams Stagepact is een doorvertaling van het landelijke Stagepact MBO en rust op vier pijlers: zorgen voor voldoende passende stageplekken, verbeteren van stagebegeleiding, zorgen voor een passende vergoeding en uitbannen van stagediscriminatie.

Het was een waardevolle bijeenkomst afgelopen dinsdag, waarin kennis en ervaringen werden gedeeld en nieuwe contacten werden gelegd. In juni organiseren wij samen met SBB opnieuw trainingen voor praktijkopleiders.

Onze community

1nergiek
facilicom group
Douane
gategroup
corendon
Capi-lux