Nieuws'We moeten dat ongemakkelijke gesprek niet uit de weg gaan'

Nuvit LVNL

Al bijna 20 jaar werkt Nüvit Kibaroglu - Adigüzel voor Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Afgelopen oktober werd ze aangesteld als Programmamanager Diversiteit & Inclusie. In een interview vertelt ze meer over deze nieuwe functie en haar doelen bij LVNL.

Toen Nüvit startte bij LVNL begon ze in HR, stroomde vervolgens door als manager facility services en werd daarna manager van de training academy. In haar jarenlange carrière bij LVNL speelde diversiteit en inclusie altijd al een rol, “Ik heb me altijd gevraagd en ongevraagd met dit onderwerp bemoeid, daarom is de functie van Programmamanager Diversiteit & Inclusie me op het lijf geschreven. Toch is het wel even wennen, nu ik expliciet aandacht kan en mag geven aan dit onderwerp. Het is nogal een verschil of je je ergens zijdelings mee bemoeit of dat je toegewijd met dit onderwerp bezig bent.”

Deskresearch

In de eerste fase in haar nieuwe rol is Nüvit vooral bezig met deskresearch naar het onderwerp, maar ook naar andere organisaties. Wat doen zij met diversiteit en inclusie? “Er zullen heel veel bedrijven zijn die ons als voorbeeld mogen nemen, maar ik denk ook dat wij een voorbeeld kunnen nemen aan veel andere bedrijven die verder zijn op dit onderwerp.”

‘Nooit klaar’

Nüvit gelooft er niet in dat een bedrijf, ongeacht hoe groot of klein, ooit klaar is met de ontwikkeling op dit gebied. “Sommigen moeten er nog mee starten, sommigen zijn er misschien onbewust mee bezig en anderen zijn er heel bewust mee bezig. Maar hoe dan ook ben je nooit ‘klaar’’.

Ze is erachter gekomen dat er geen kant en klaar model bestaat op dit thema en dat elk bedrijf hierin uniek is. Zo geeft ze als voorbeeld dat er bepaalde thema’s bij LVNL zeer goed kunnen zijn uitgewerkt en andere thema’s minder goed. Dit kan bij elk bedrijf weer anders zijn.

Doel

Door deze functie in het leven te roepen en iemand ‘dedicated’ aan de slag te laten gaan om het onderwerp aan te jagen, laat LVNL volgens Nüvit zien dat ze meer willen en kunnen doen dan toe nu toe wordt gedaan.

Nüvit heeft als doel om zoveel mogelijk bewustzijn te creëren binnen de organisatie, als het gaat om diversiteit en inclusie. “Ik wil graag naar een wereld toe waarin het gaat over de echte belangrijke en geldende zaken zoals competenties, vaardigheden en interesses en waarin het potentieel van eenieder wordt erkend en benut.” Nüvit wil vooral werken aan insluiten, zonder het uitsluiten van andere mensen. Dat is een uitdagende opgave, maar: “We moeten dat ongemakkelijke gesprek niet uit de weg gaan”.

Meer weten over Nüvit Kibaroglu - Adigüzel haar nieuwe functie als Programmamanager Diversiteit & Inclusie? Neem contact met haar op via n.kibaroglu@lvnl.nl

Onze community

Hogeschool van Amsterdam
Swissport
ISS
D&B
sodexo
Corendon logo