Nieuws Werkzoekenden proeven aan de logistiek  

Open Dag Proeftuin Logistiek

Afgelopen donderdag vond op de Logistieke Vakschool in Hoofddorp de open dag plaats van de ‘Proeftuin Logistiek’. Werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in het logistieke werkveld gingen in gesprek met de aanwezige logistieke bedrijven, zoals Bos Logistics, Aramex, Viggo, dnata en KLM. 

De Proeftuin Logistiek is een pilot, ontwikkeld door Menskracht Advies in samenwerking met Luchtvaart Community Schiphol, met als doel om mensen waarvoor de arbeidsmarkt op afstand is geraakt, zich te laten oriënteren op verschillende onderdelen in de logistiek en hen uiteindelijk klaar te stomen voor een baan in deze sector. Een vernieuwende manier om enerzijds deze werkzoekenden naar werk te begeleiden en anderzijds instroom te genereren bij werkgevers in een krappe arbeidsmarkt.   

Laagdrempelig kennismaken met de logistieke sector 

Mensen die al langere tijd geen baan hebben, krijgen de kans om (weer) onderdeel te zijn van de maatschappij. De proeftuin geeft hen de mogelijkheid om in een veilige werkomgeving kennis te maken en te oefenen met diverse aspecten in de logistiek op Schiphol. Het programma duurt tien weken en vindt plaats op MBO College Airport in Hoofddorp.   

Les van verschillende werkgevers 

In deze tien weken worden tien werkzoekenden opgeleid voor een baan in de logistiek. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen: een oriëntatiefase, kennismaking met verschillende werkgevers, les van werkgevers, indien van toepassing Nederlandse les en bovendien behalen de deelnemers hun heftruckcertificaat.   

Doorstromen naar een baan 

Er nemen werkgevers deel die actief zijn in verschillende disciplines, zoals bijvoorbeeld vracht, transport en bagage. In het tien weken durende programma zullen de participerende organisaties les geven in hun eigen discipline. Zowel bij de deelnemende bedrijven als op de praktijkopstelling van MBO College Airport (De Logistieke Vakschool) worden activiteiten uitgevoerd. 

Aan het einde van het programma is het de bedoeling dat de kandidaten doorstromen naar een baan bij een van de deelnemende bedrijven.  

Voor werkzoekenden  

Werkzoekenden die belangstelling hebben voor logistiek of juist helemaal geen beeld hierbij hebben maar zich oriënteren op hun carrière zijn van harte welkom. Wat vragen we?   

Gemotiveerd om actief deel te nemen aan dit traject en nieuwe vaardigheden willen leren

  • Tenminste basisvaardigheden Nederlands  
  • In staat om fysiek werk te doen  
  • Kansrijk zijn om een Verklaring Geen Bezwaar (in sommige gevallen een Verklaring Omtrent Gedrag) te verkrijgen  
  • Tien weken lang beschikbaar om het hele programma te volgen, dus geen verplichtingen in andere (arbeidsmarkt)projecten 

Begeleiding 

Tijdens het gehele traject zal er intensieve begeleiding plaatsvinden. De coach/coördinator heeft een luisterend oor voor de deelnemers, volgt de voortgang en kan ondersteunen in de sollicitatieprocedure. 

Procedure  

Iedereen die zich aanmeldt krijgt een intakegesprek. De eerste gesprekken vinden plaats op 17 april 2023. Hier wordt informatie gedeeld en vragen beantwoord over het project aan kandidaten. Het project start op maandag 1 mei 2023 en duurt tien weken. 

Interesse?

Wil je meedoen of weet je mensen voor wie dit traject interessant kan zijn? Stuur een mailtje naar hak_m@schiphol.nl.   

De Proeftuin Logistiek wordt mede mogelijk gemaakt door de SZW-subsidie Dichterbij dan je Denkt – Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam.  

Onze community

raggers
Douane
Jet support
corendon
asito
beumer