Blijven pionieren

Nynke Koemans

Nynke Koemans is sinds 2012 werkzaam als HR consultant bij grond- en vrachtafhandelaar Swissport. Zij is nauw betrokken bij de pilot ‘Integrale luchthavenmedewerker’ samen met Axxicom. Een innovatief project waarbij een groep van zes medewerkers volgens een 8-uurs rooster bij deze bedrijven aan de slag gaat als (security)host.

“Bij Swissport vinden wij het belangrijk om te blijven pionieren”, vertelt Nynke. “De arbeidsmarkt verandert, steeds meer concurrerende partijen bieden dezelfde diensten aan en wij ervaren dat het lastig is om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Het is in sommige functies echt een uitdaging om het aantrekkelijk te maken. Omdat andere bedrijven op Schiphol hier ook tegenaan lopen, hebben we besloten onze krachten te bundelen. In de pilot werken de deelnemers in eerste instantie bij één werkgever per dag, maar in de toekomst mogelijk ook bij meerdere werkgevers per dag, afhankelijk van de behoefte. Wij vinden het echt belangrijk om mensen in beweging te brengen en het beste uit hen te halen. Bij ons, maar ook bij een andere organisatie.”

Naast samenwerking met andere bedrijven voor oplossingen in de praktijk, werkt Swissport ook nauw samen met MBO College Airport in Hoofddorp voor de Swissport Academy: “Zowel voor het bijscholen van eigen medewerkers als voor nieuwe instroom. Net als de mock-up van het KLM-toestel op het MBO College, gaan wij daar voor Swissport ook een praktijksituatie nabouwen en gastcolleges geven. Zodat scholieren optimaal worden voorbereid op de arbeidsmarkt.”