Elke dag brengt nieuwe uitdagingen

Charaf Bouchingour

Charaf Bouchingour zit in het tweede jaar van de mbo-niveau 3 opleiding Coördinator Luchthavenbeveiliging. Hij loopt sinds september 2018 stage bij Schiphol Dienstverlening BV als beveiligingsbeambte, waar hij surveilleert in de aankomst- en vertrekhallen. Wanneer hij bijvoorbeeld afwijkend gedrag signaleert dat kan duiden op een mogelijke terroristische dreiging of wanneer iemand onder invloed van drank of drugs mensen lastig valt, gaat hij eropaf en voorkomt hij dat de situatie uit de hand loopt. Ook wordt direct met de Koninklijke Marechaussee geschakeld, waar SDBV nauw mee samenwerkt om de veiligheid van passagiers te waarborgen.

“Je maakt hier iedere dag iets nieuws mee en dat maakt dit werk een uitdaging”, vertelt Charaf. “Zo kreeg ik in een van de eerste weken van mijn stage een melding van een mishandeling. Toen ik daar aankwam, hielden mijn collega’s de dader ter plaatse in afwachting van de Koninklijke Marechaussee. Dat zijn heftige situaties, waarbij het mijn taak is om kalm te blijven. Totdat je ter plaatse bent, weet je niet wat je kunt verwachten. Ik denk altijd: als ik niet rustig blijf, zaai ik onnodig paniek. Je leert vanaf het begin wat mogelijke risico’s zijn en welke regels er gelden. Ik vertrouw op mijn collega’s en op mezelf.”

Voordat hij stage ging lopen, heeft Charaf op school intensieve lessen over het beveiligingswerk gevolgd. Het werk op Schiphol vindt hij fantastisch, maar zijn droom is om uiteindelijk bij de politie te gaan: “Ik vind dat het mooiste werk wat er is, omdat ik graag betrokken ben bij de maatschappij. Ik ben geïnteresseerd in mensen en wil graag helpen.”