Samen met het bedrijfsleven opleidingen ontwikkelen

Lilly Witte

Lilly Witte werkt sinds 8 jaar voor MBO College Airport. Op dit moment als opleidingsmanager voor de opleidingsrichtingen Luchthavenbeveiliging en Facilitaire Dienstverlening Luchthaven. In deze functie is zij eindverantwoordelijk voor het onderwijsproces, de kwaliteit en het personeelsmanagement rondom deze opleidingen.

“Met Luchtvaart Community Schiphol werk ik al langere tijd samen”, vertelt Lilly. “Voor Facilitaire Dienstverlening legt LCS het eerste contact met bedrijven wanneer we bijvoorbeeld op zoek zijn naar stageplekken voor onze studenten. Ook voor het opzetten van trajecten voor langere tijd speelt LCS een verbindende rol. Een mooi voorbeeld hiervan is de Branded Class. De studenten worden door een combinatie van leren en stage lopen bij één van de schoonmaakbedrijven klaargestoomd voor de praktijk. Maar ook wanneer ze doorstromen naar het hbo, blijven ze interessant voor Schiphol.”

Lilly licht toe: “Vanuit Facilitair wilden wij al heel lang contact leggen met bedrijven voor een dergelijke intensieve samenwerking, maar achteraf was de markt daar toen nog niet klaar voor. Totdat een jaar geleden het Schoonmaakcollectief zelf met het voorstel kwam om met ons samen te werken. En toen was de cirkel rond. Ik geloof heel erg in dit soort constructies: samen met het bedrijfsleven opleidingen ontwikkelen. Dat zie ik echt als de toekomst van het beroepsonderwijs.”