Programma House of Aviation

House of Aviation

Om alle ontwikkelingen bij te benen moeten onderwijs en praktijk meer, en beter, op elkaar worden afgestemd. Daarom heeft LCS samen met MBO College Airport het initiatief genomen voor House of Aviation: een Learning Hub voor wendbaar luchtvaartonderwijs.

House of Aviation
De luchtvaart verandert snel. Om alle ontwikkelingen bij te benen moeten onderwijs en praktijk meer, en beter, op elkaar worden afgestemd. Daarom heeft LCS samen met MBO College Airport het initiatief genomen voor House of Aviation: de Learning Hub voor de luchtvaart. Hier werken studenten en docenten samen met werknemers en werkgevers aan een duurzame, digitale, en integrale luchthaven. 

De Learning Hub voor de luchtvaart
House of Aviation biedt een inspirerende, flexibele en ambitieuze omgeving waar studenten, docenten en medewerkers van bedrijven samen onderwijs ontwikkelen om de veranderende werkzaamheden op de luchthaven aan te kunnen. Uitdagingen en vragen vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs worden omgezet in Learning Labs. De Hub zorgt ervoor dat levensvatbare ideeën en werkwijze weer terug worden geplaatst in het onderwijs en het bedrijfsleven.

De Learning Labs
In Learning Labs werken studenten, docenten en bedrijven samen aan concrete vraagstukken. Er wordt out of the box nagedacht over technologische, sociale en economische innovaties. Zo werken we samen aan een duurzame, digitale, en integrale luchthaven. Bijvoorbeeld in het Learning Lab 'Drone Taxi' waar wordt gewerkt aan de uitdaging om een elektrische auto de lucht in te laten gaan als drone.

Wendbaar luchtvaartonderwijs
Binnen de Learning Labs worden nieuwe onderwijsvormen direct in de praktijk gebracht en getoetst. We kijken met een open blik naar de huidige, meer traditionele systemen en werkwijze. Het doel is om flexibel, wendbaar en praktijkgericht luchtvaartonderwijs te faciliteren. Zodat docenten, studenten en bedrijven samenwerken aan concrete uitdagingen voor de luchtvaart van de toekomst.

Deze video geeft een mooi beeld van wat House of Aviation inhoudt. Kijk voor meer informatie over House of Aviation en de verschillende Learning Labs op www.house-of-aviation.nl.

Heb jij ook een idee voor een Learning Lab of een uitdaging voor de luchthaven van de toekomst? Laat het ons weten.

Onze community

D&B
Vebego
Swissport
beumer
paraat
ctsn