ProgrammaNieuw-West Airport Express

Nieuw-West Airport Express

Via Nieuw-West Airport express ontmoet je potentiƫle gemotiveerde medewerkers. De voorselectie wordt uit handen genomen waardoor de beste match mogelijk is. Daarnaast is het een manier om branchebekendheid te realiseren.

In gesprek met de deelnemers

Nieuw-West Airport Express

Nieuw-West Airport Express is een project waarmee mensen die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan kennismaken met (verborgen) beroepen op Schiphol. Ze ontdekken de bedrijven en branches op de luchthaven en ontwikkelen hun beroeps- en persoonlijke vaardigheden zodat ze zich goed kunnen positioneren voor een carriere op de luchthaven. Dit project is voortgekomen uit een nauwe samenwerking met de provincie Noord-Holland en stadsdeel Nieuw-West en LCS.

Resultaten en successen

Na een succesvolle pilot waar bijna 100 deelnemers een bestemming op de arbeidsmarkt hebben gevonden is het project verder uitgebouwd. Onlangs is het tweede traject afgesloten waarin maar liefst 134 werkzoekenden aan de slag zijn gegaan. Het aantrekken van de arbeidsmarkt, de leerervaringen die we hebben opgedaan uit de pilot en de toegenomen bekendheid van het project hebben hieraan bijgedragen.

Wat het programma extra bijzonder maakte, is de diversiteit aan mensen. De deelnemers hadden diverse culturele achtergronden, en vertegenwoordigden verschillende leeftijdsgroepen en opleidingsniveaus . De deelnemers hebben het project zeer gewaardeerd. Zij zijn aan de slag bij de diverse branches op en rond de luchthaven. Om een indruk te krijgen van de successen verwijzen we je graag door naar onderstaande video.

Het vervolg

Op dit moment worden er nieuwe plannen ontwikkeld aan de hand van de leerervaringen om vervolgens hiermee een nieuwe project te starten. Zodra hierover meer bekend is, verschijnt het op onze website.