ProgrammaPersonal Journey

Personal Journey

Gedurende een vier weken durend traject, krijgen jongeren uit de regio Amsterdam de kans om zich verder te ontwikkelen. Doel is het vinden van een baan op de luchthaven of starten aan een opleiding.

 

Personal Journey

Personal Journey was een project gericht op jeugdwerkloosheid. Jongeren uit de regio Amsterdam tussen de 15 en 27 jaar konden aan het programma deelnemen. Doel was de jongeren uit te laten stromen naar werk of school.

Het project heeft drie keer plaatsgevonden in 2014, 2015 en 2016. Gedurende vier weken maakten de jongeren kennis met de verschillende branches op de luchthaven. Op deze manier kregen ze in indruk van de volgende branches: Logistiek, Beveiliging, Hospitality en Facilitair.

Het project eindigde met speeddates en sollicitatiegesprekken bij verschillende bedrijven op de luchthaven. Door Personal Journey hebben de jongeren een beter beeld gekregen van de beroepen op de luchthaven maar ook van zichzelf. Ze hebben kunnen ontdekken wat ze willen en waar hun kracht ligt.

Het merendeel van de deelnemers heeft een baan gevonden op Schiphol, een aantal deelnemers volgt een opleiding en sommige hebben een baan gevonden buiten Schiphol.