ProgrammaSchiphol Career App

Schiphol Career App

De Schiphol Career App maakt deel uit van een breder sectorplan van LCS om banen op Schiphol zichtbaarder te maken en werknemers aan te trekken. LCS heeft zichzelf als doel gesteld om de luchthaven als werkgever aantrekkelijker te maken. Daarom wordt de komende jaren flink geïnvesteerd in het aantrekken, ontwikkelen en behoud van talentvolle medewerkers. Het sectoraal initiatief heeft als gedachte: de luchthaven is één keten, met veel verschillende soorten medewerkers die bijdragen aan de kwaliteit van het vliegproduct. De nieuwe carrière app draagt bij aan het werven en selecteren van nieuw talent voor de luchthaven. De investeerders en initiatiefnemers zijn: Schiphol Group, KLM, Swissport, Vebego, Babcock en Sectorfonds Luchtvaart. Andere betrokken bedrijven zijn World of Delights, I-SEC en PCH.

onboardingLCS heeft een app ontwikkeld om talenten die nieuw werk zoeken en werkgevers op het Schiphol terrein te verbinden. Door het beantwoorden van vragen en stellingen op het gebied van zijn passie, doelen en potentie, krijgt de potentiële werknemer niet alleen (stage)vacatures aanbevolen, maar ook bedrijven of beroepen.

Op dit ogenblik staan er zo’n 300 bedrijven in de Schiphol Career App. De app is een sectorale wervingstool, die de kracht van de brand Schiphol gebruikt om talenten aan te trekken voor alle bedrijven op Schiphol. De bedrijven in de app bereiken daardoor een grotere en bredere doelgroep. Dat geldt ook voor de kleine(re) bedrijven. De vacatures worden dagelijks digitaal opgehaald van beschikbare bronnen op het internet. Door het aanbod van een diversiteit in werkplekken en functies – ook de onbekende en verrassende – worden talenten geïnspireerd en krijgen een vollediger beeld van de arbeidsmarkt op Schiphol. Wanneer een talent jouw organisatie 'liket' kan het talent doorlinken naar de website van jullie organisatie en solliciteren via het reguliere proces.

Stand van zaken – maart 2018

  • LCS streeft ernaar aansluiting te vinden met alle bedrijven op het Schiphol terrein.
  • De Schiphol Career app zit momenteel nog in een testfase. De bètaversie van de app is sinds november ’17 beschikbaar in de App Store.
  • Voorlopig worden alleen hbo/wo-vacatures weergegeven, in 1e kwartaal 2018 volgen ook de mbo-vacatures.
  • In het 1e kwartaal van 2018 staat een update van de app gepland zodat gebruikers van alle smartphones gebruikers aan de slag kunnen.
  • Ook volgt in het 1e kwartaal de introductie van de Chatbot. Met de Chatbot kunnen alle gebruikers ook via Facebook Messenger gebruik maken van de Schiphol Career App.
  • In 2018 start LCS met de promotie van de app naar de gebruikers, de talenten en werkgevers.

 

Partners

Logo van SchipholgroupLogo van Sectorfonds LuchtvaartLogo van SwissportLogo van VebegoLogo van KLM Logo van Babcock International