ProgrammaStagebureau Royal Schiphol Group

Stagebureau Royal Schiphol Group

LCS coördineert het stagebureau voor Royal Schiphol Group. Per jaar plaatsen wij ruim 100 gemotiveerde studenten op mbo-, hbo-, of wo-niveau bij de diverse afdelingen binnen Royal Schiphol Group.

Stagelunch maart 2018

LCS coördineert het stagebureau voor Royal Schiphol Group. Per jaar plaatsen wij ruim 100 gemotiveerde studenten op mbo-, hbo-, of wo-niveau bij de diverse afdelingen binnen Royal Schiphol Group. Ben je een student en wil je stage lopen of afstuderen in de dynamische omgeving van de luchthaven Schiphol? Of ben je medewerker van Royal Schiphol Group en ben je op zoek naar een top student? Kijk dan gauw verder voor meer informatie.

Voor studenten    Voor stagebegeleiders              

Voor studenten

Ben je op zoek naar een uitdagende stage in een inspirerende en internationale omgeving? Dan is een stageplek binnen Royal Schiphol Group een ideale plek voor jou. Royal Schiphol Group is verantwoordelijk voor de exploitatie van Nederlandse luchthavens, waaronder Amsterdam Airport Schiphol. Meer informatie over Royal Schiphol Group vind je hier. Royal Schiphol Group is opgedeeld in business units, lees hier meer over de business units.

Bekijk de actuele stagevacatures

Jouw mogelijkheden

Naast dat je een ontzettend leerzame en uitdagende stage loopt bij Royal Schiphol Group, krijg je ook mogelijkheden om de luchthaven te ontdekken. Elk halfjaar wordt er een stagelunch georganiseerd waarbij je kennismaakt met je medestagiairs, andere stagebegeleiders en de diverse afdelingen van Royal Schiphol Group. Verder heb je de mogelijkheid om Airport Assistant diensten te draaien, denk hierbij aan gastheer/vrouw en mystery guest. Ook kun je jouw stagebegeleider nomineren als 'Stagebegeleider van het jaar', hierbij wordt jouw stagebegeleider in het zonnetje gezet en kan hij/zij deze titel winnen.

Rol LCS

LCS coördineert het stagebureau voor Royal Schiphol Group. Dit houdt in dat wij actief samenwerken met de verschillende afdelingen van Schiphol Group, de stagebegeleiders en onderwijsinstellingen. Wij zetten onder andere stagevacatures uit voor Schiphol Group en wij regelen de administratie. Zo kom je bijvoorbeeld naar ons toe voor je contract ondertekening. Verder organiseren wij activiteiten zoals hierboven beschreven om de verbinding tussen jou, je medestagiairs en de luchthaven te faciliteren.

Snuffelstage en/of opdracht vanuit school

LCS krijgt wekelijks veel aanvragen voor een snuffelstage of een opdracht vanuit school. We proberen dit waar te maken, maar kunnen hier helaas niet altijd aan voldoen. Als je wilt meelopen met een grondstewardess, zou je dit kunnen navragen bij KLM of bij een andere luchtvaartmaatschappij, of bij een zogenaamnde afhandelaar op Schiphol, zoals Aviapartner of Menzies Aviation. Een onderzoek bij Schiphol wordt vaak uitgevoerd binnen een meewerk- of afstudeerstage. Hier buiten zijn beperkte mogelijkheden om aan een onderzoeksopdracht te voldoen.

Bekijk hier de actuele stagevacatures

                      

Voor medewerkers van Royal Schiphol Group

Het stagebureau ontzorgt de afdelingsmanagers door de totale administratieve afwikkeling voor alle stagiairs binnen Royal Schiphol Group over te nemen. Dit houdt bijvoorbeeld in:

 • De werving en selectie
 • Het contact met de diverse onderwijsinstellingen
 • Het plaatsen van de stagevacatures op deze website, op magnet.me en moongro.nl
 • De voordracht van stagiairs aan de betreffende afdelingsmanagers
 • Invoeren van de gegevens in Mijn HR en de aanvraag van een user ID
 • Opstellen en laten ondertekenen stagecontract
 • Uitbetaling van de stagevergoeding
 • Aanvraag Schipholpas en het daarvoor benodigde veiligheidsonderzoek

Ben je werkzaam binnen Royal Schiphol Group en ben je op zoek naar een stagiair(e)? Dan kun je via LCS een stagevacature uitzetten. Geef hierbij de volgende zaken aan:

 • Stageperiode (houd hierbij rekening dat de meeste stageperiodes starten in september en februari)
 • Niveau van de stage (mbo-niveau 2,3 of 4, hbo of wo)
 • Opdrachtomschrijving (welke werkzaamheden gaat de stagiair(e) uitvoeren en is er een specifieke opdracht?)
 • Betreft het een meewerkstage of een afstudeerstage? (Een meewerkstage is gericht op het volledig meedraaien binnen de afdeling. Tijdens een afstudeerstage schrijft de stagiair(e) een scriptie, hiervoor is van belang dat je als afdeling een duidelijke onderzoeksvraag hebt liggen.)
 • Overige zaken die van belang zijn

Besluit je aan de slag te gaan met een stagiair(e) dan levert je dit enorm veel voordelen op. Stagiairs zorgen voor een frisse blik binnen de organisatie, ze nemen de nieuwste kennis mee vanuit hun opleiding/studie en ze verlichten de workload. Daarnaast vormen stages een mogelijk instroomkanaal voor young professionals, die je door de stage al hebt ontmoet.

Wil je meer informatie over het aannemen van een stagiair(e) dan kun je contact opnemen met het Stagebureau van Royal Schiphol Group. Dit kan via e-mail: stagebureau@schiphol.nl