Programma Vergrijzen of Verzilveren

Vergrijzen of Verzilveren

Veel werkervaring, betrouwbaar en loyaal, slechts enkele kenmerken van vijftigplussers. Verzilver je bedrijf door aan de slag te gaan met vijftigplustalenten en geef hen de kans om de arbeidsmarkt opnieuw te betreden.

Vergrijzen of verzilveren

In 2018 heeft LCS het programma Vergrijzen of Verzilveren voor de tweede keer gedraaid. Dit programma richt zich op geneneratiemanagement en heeft als doel om vijftigplussers opnieuw klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. De groep vijftigplussers die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staat groeit. Vaak hebben zij moeite met het vinden van een nieuwe baan. Dit terwijl juist deze groep mensen beschikt over een schat aan werkervaring, kennis en vaardigheden. Daarnaast heerst er onwetendheid binnen de doelgroep over de mogelijkheden op Schiphol. Doel van het programma was om de deelnemers opnieuw arbeidsfit te maken en hen te stimuleren om de regie te nemen over hun arbeidsmarkttoekomst en kennis te laten maken met de arbeidsmarkt op Schiphol.

Het traject

Aan de hand van een selectieprocedure werden veertien vijftigplussers geselecteerd om deel te nemen aan het traject. Gedurende het programma zijn de vijftigplustalenten met zichzelf aan de slag gegaan. Vragen als: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar ben ik goed in en waar ben ik minder goed in en welke competenties heb ik nodig voor een bepaalde baan? kwamen voorbij. Ook maakte de groep kennis met verborgen beroepen en sectoren op de luchthaven. Op deze manier verbreedden zij hun horizon, waardoor ze op nieuwe ideeën konden komen. Daarnaast heeft het programma er ook aan toe bijgedragen dat de vooroordelen rondom vijftigplussers zijn afgenomen. Met elkaar zullen we uitspraken als: te duur, vaak ziek, niet flexibel en niet willen ontwikkelen minder vaak in de mond nemen.

Film

Het eerste traject in 2017 is vastgelegd door middel van korte video’s. Deze kun je hieronder bekijken.

External video URL

 

External video URL

Onze community

Burger King
riff
heijmans
Securitas
bam
Viggo