Programma Werkcentrum Schiphol

Werkcentrum Schiphol

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam verbindt werkgevers die door de coronamaatregelen geen werk voor hun personeel hebben, met werkgevers die juist mensen zoeken. Het doel: werkloosheid beperken door personeel van werk naar werk te begeleiden. Op Schiphol is een dependance van dit Werkcentrum.

Gemeenten in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam hebben samen met sociale partners, UWV en private partijen* het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam geopend. Het werkcentrum verbindt werkgevers die door de coronamaatregelen geen werk voor hun personeel hebben, met werkgevers die juist mensen zoeken. Het doel: werkloosheid beperken door personeel van werk naar werk te begeleiden. Op Schiphol is een dependance van dit Werkcentrum ingericht. 

Het Werkcentrum Schiphol bestaat uit een werkgeversdesk (zowel online als op locatie) en uit een digitale verzamelplaats met relevante arbeidsmarktinformatie.  

Werkgeversdesk 

Bij deze werkgeversdesk kunnen werkgevers terecht die door de effecten van coronacrisis (tijdelijk) geen werk hebben voor hun werknemers of juist werknemers zoeken. Maar ook voor vraagstukken die ten gevolge van de coronacrisis zijn ontstaan. Bijvoorbeeld over de NOW-regeling of vragen over subsidies. De werkgeversdesk wordt bemenst door collega’s van WSP en LCS.  

Contact

Heb je geen werk meer voor je personeel of heb je personeel nodig, ga dan naar grootamsterdamwerktdoor.nl. Als je je gegevens achterlaat op het contactformulier, wordt binnen een werkdag contact met je opgenomen. Op deze website vind je ook een overzicht van de steunmaatregelen.

Heb je andere vragen of wil je een afspraak maken met de werkgeversdesk op Schiphol, dan kan dat via dit contactformulier. De afspraak zelf kan online plaatsvinden, maar ook op locatie bij LCS op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Vanzelfsprekend volgen wij de RIVM-richtlijnen.

Relevante arbeidsmarktinformatie 

Hier vind je een bundeling van informatie die in deze arbeidsmarktsituatie relevant kan zijn. Met als doel werkgevers te informeren en door te verwijzen naar de juiste bronnen. Wij hebben deze pagina ingedeeld op thema’s en organisaties: 

* Het werkcentrum is een groeiende netwerkorganisatie van gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn, UWV, LCS, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, VNO-NCW, FNV, Pantar, AM match, ABU, NBBU, MKB Amsterdam, Leerwerkloket, House of Skills en Sociaal Werkkoepel.

Onze community

acn
i-sec
gategroup
Hankyu Hanshin
klüh
audax