ProgrammaZelfroosteren

Zelfroosteren

Zelfroosteren is een sectoraal programma van LCS om meer bedrijven op Schiphol kennis en ervaring op te laten doen met zelfroosteren.

Zelfroosteren is een sectoraal programma van LCS om meer bedrijven op Schiphol kennis en ervaring op te laten doen met zelfroosteren. Het programma Zelfroosteren wordt mede gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds (ESF) van de Europese Unie. Vanuit dit programma organiseren we een thema bijeenkomst op 17 maart a.s. De bijeenkomst staat in het teken van kennis delen, inspireren en van elkaar leren. Op deze pagina vind je meer informatie over de bijeenkomst en kan je je aanmelden 

Flyer session Zelfroosteren 17mrt20

 

Veel van de werkzaamheden op Schiphol worden 24x7 uitgevoerd. Dat betekent dat veel werkenden op Schiphol te maken hebben met onregelmatige werktijden. Dat heeft effect op de gezondheid van werkenden, maar bijvoorbeeld ook op de inrichting van hun sociale leven. Wat zijn die effecten en hoe kan je hier als werkgever meer omgaan? Is het mogelijk om werkenden meer invloed op hun eigen rooster te laten hebben en wat levert dat dan op? Genoeg vragen en aanleiding voor LCS om een thema bijeenkomst te organiseren in het teken van flexibel roosteren of misschien wel zelfroosteren.

Wanneer en waar?

  • Datum: dinsdag 17 maart 2020
  • Tijd: inloop om 14:30 uur, start programma om 14:45 uur. We sluiten om 17:15 uur af met een netwerkborrel.
  • Locatie: Luchtvaart Community Schiphol. The Base A (1e etage), Evert van de Beekstraat 1-52, Schiphol.

Programma

Gedurende de middag komen verschillende sprekers aan het woord:

  • Alwin van Drongelen (Human Factors onderzoeker, TNO) over de effecten van onregelmatige werktijden op gezondheid, en mogelijkheden voor preventie.
  • Bas Misset (Management Consultant, Déhora Consultancy Group) over zelfroosteren en de mogelijkheden op Schiphol.
  • Raymond de Jong (Hoofd Veiligheidszaken, Rijksmuseum) over de ervaringen met zelfroosteren in de praktijk.

Misschien wil jouw bedrijf wel een haalbaarheidsstudie uitvoeren om te kijken of invoering van (een vorm van) zelfroosteren haalbaar is, of een begeleide pilot uitvoeren? In de middag presenteren we de mogelijkheden die LCS daar i.s.m. Déhora Consultancy Group voor heeft ontwikkeld en vertellen we je ook welke subsidiemogelijkheden daarvoor vanuit ESF zijn.

Natuurlijk is er ook gelegenheid om met andere bedrijven over dit vraagstuk (of over andere dingen) van gedachten te wisselen. Tijdens het programma is daar gelegenheid voor en na afloop van het programma, zo rond 17:15 uur.

Voor wie?

LCS organiseert deze middag voor bedrijven op Schiphol: voor iedereen die aan de slag is of misschien wel gaat met flexibel roosteren of zelfroosteren. En iedereen die er gewoon meer over wil weten. Denk hierbij aan medewerkers, planners, managers, HR-managers of HR-adviseurs en andere geïnteresseerden. Kortom iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp is van harte welkom!  Je moet je alleen wel even aanmelden via de button:  

Button aanmelden

 

 

Je kunt je aanmelden via bovenstaande button. Het aantal plekken is beperkt, vol = vol, dus wacht niet al te lang met je aanmelden. Als je je aanmeldt, dan rekenen we op je komst. We houden een plaats voor je vrij en we zorgen voor genoeg koffie, thee en versnaperingen. Lukt het nou toch niet om te komen, laat het ons dan zo tijdig mogelijk weten, dan maken we iemand anders blij met de plek.

Vragen?

Neem contact op met programma manager Willemijn van Donselaar via 020 601 89 15 of willemijn.van.donselaar@schiphol.nl