(Verborgen) beroepen op de luchthaven

Als je een goed beeld hebt van wat voor werkzaamheden er zijn, ben je beter in staat om een goede beroepskeuze te maken. LCS vindt het belangrijk dat mensen de (verborgen) beroepen van de luchthaven leren kennen: wie zijn er allemaal nodig om de passagiers en vracht goed van A naar B te brengen?

Ben je werkzaam bij een onderwijsinstelling? Dan kun je bij LCS terecht voor een divers aanbod van airport experiences en beroepenoriëntaties. Wil je met een klas een bezoek brengen aan de luchthaven, neem dan contact met ons op. Het is van belang dat het verzoek een gerichte vraag bevat en er zowel sprake is van toegevoegde waarde voor het bedrijf als voor de school. Aan een beroepenoriëntatie zijn kosten verbonden. Ilhame Riyani neemt graag jouw vraag in behandeling. Haar e-mailadres is: Ilhame.Riyani@schiphol.nl. Houd er wel rekening mee dat vanwege de strenge coronamaatregelen dingen anders kunnen gaan dan in de situatie die we voorheen gewend waren.

Onderwijs en bedrijven werken samen op de luchthaven

Onderwijs en bedrijfsleven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het beroepsonderwijs dient afgestemd te zijn op de wensen van het bedrijfsleven. Zo kan er concreet worden gewerkt aan de medewerker van de toekomst die meteen goed inzetbaar is bij bedrijven. Dit is goed voor bedrijf én medewerker. LCS werkt samen met MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam. MBO College Airport biedt luchtvaartgerelateerde opleidingen aan. Voor deze opleidingen ondersteunt LCS de verbinding met bedrijven op de luchthaven. LCS is gevestigd in het hart van de luchthaven en heeft dagelijks contact met organisaties die hier werken. Door de goede contacten kunnen we snel schakelen en kennen we veel werkvloeren.

De samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs heeft veel innovaties én veel stages en werkplekken opgeleverd.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!