Onze community

Illustratie die aangeeft wat LCS doet

LCS ontwikkelt programma’s op maat en de praktijk op de luchthaven is hierbij het uitgangspunt. LCS heeft een sterk netwerk van bedrijven, onderwijs en (overheids)organisaties. Gezamenlijk worden activiteiten uitgevoerd om de arbeidsmarkt op de luchthaven te versterken en dan vooral gericht op de imperfecties van de markt.

Het sterke netwerk is vooral zichtbaar in initiatieven als het Mobiliteitsplatform Schiphol, dat onderling best practices, vacatures en talenten deelt met elkaar, het logistieke netwerk, dat wordt vormgegeven in House of Logistics, en Luchtvaart Inclusief, waarin bedrijven samenwerken om de participatie van arbeidsbeperkten op de luchthaven te vergroten. Ook wordt een jaarlijks symposium georganiseerd waarin een actueel arbeidsmarktthema wordt geadresseerd en gedeeld met bestaande en nieuwe spelers in het netwerk.

LCS stelt zich tot doel om vanuit een gemeenschappelijke visie de versterking van de luchtvaartarbeidsmarkt te bewerkstelligen. Het gaat om projecten die we sectoraal organiseren en uitvoeren, zoals Luchtvaart Vitaal, Sectorale Mobiliteit en Schuldhulpverlening. Daarnaast organiseren we ‘Airport Experience’ projecten. Hierin maken deelnemers kennis met (verborgen) beroepen op Schiphol. Met meer dan 100 werkgevers en MBO College Airport vormen we de LCS Community. De komende jaren richt LCS zich op het versterken van het commitment van de organisaties die onze ambities al jaren delen of willen gaan delen.


Onze community bestaat uit de volgende partners en spelers:

Partners

Asito

Aviapartner

Douane

Facilicom Group

HMS Host

I-SEC

KLM

KLM Catering Services

Koninklijke Marechaussee

LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland)

ROC van Amsterdam

ROC van Flevoland

Royal Schiphol Group

Swissport

Transavia

Vanderlande

Vebego

World of Delights

 

Spelers

Arriva touring

Babcock

Koninklijke BAM Groep

Beumer

Corendon

CSU

Eurest/Compass Group

Gassan

G4S

GSA

Heijmans N.V.

ISS

Lamme Textile Management

MacDonalds

Menzies

PCH

ProRail

Raggers

Securitas

Schiphol Airport Retail

Sodexo

Suez

Vermaat

VolkerWessels

 

 

Onze community

schiphol
eurest services
MacDonald's
menzies
ROC van Amsterdam Flevoland
SAR