'Ieder individu verdient een baankans'

Diete Rouffaer

Diete Rouffaer, Service & Operations Manager bij PCH Parking & Facility Services Schiphol BV

PCH Parking & Facility Services Schiphol BV verzorgt het operationele beheer van alle parkeerterreinen en -garages op Schiphol. Wij zorgen dat het er schoon en veilig is, dat alle apparaten werken en coördineren de intercom oproepen.

Ik ben als Service & Operations Manager verantwoordelijk voor het naleven van de contractuele afspraken met Schiphol Commerce. Eigenlijk voor de hele operationele dienstverlening. Binnen onze organisatiedoelstellingen zit ook een SROI-verplichting: Social Return on Investment. Dat houdt in dat je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft binnen je bedrijf. Dat vinden wij vanuit maatschappelijk oogpunt belangrijk, want ieder individu verdient de kans op een baan. En met job carving is het mogelijk om voor iedereen een plek te creëren.

Social Return on Investment

Tot voor kort hadden wij twee mensen uit deze doelgroep bij ons aan het werk. Meestal komen wij met hen in contact via samenwerkingspartner AM Match. Een collega zit inmiddels als parkeerservice medewerker op de volledige loonwaarde en de andere collega werkte in ons ‘clean team’. Hij hield onder andere de parkeergarages schoon op zijn ‘rode karretje’, prikte papier en leegde de prullenbakken. Helaas is hij eind vorig jaar overleden. Hij was een zeer gewaardeerde collega.

Centrale coördinatie vanuit The Base

Ten gevolge van de coronacrisis was het op de parkeerterreinen een stuk minder druk. We hebben daardoor ook afscheid moeten nemen van een derde deel van ons personeel. Dit waren grotendeels mensen met een tijdelijk contract, maar het blijft verdrietig. Ook hebben we een van de twee bemande locaties moeten sluiten. We coördineren nu alles vanuit een centrale plek in The Base.

Mensen herplaatsen via het RWC

De drie vaste medewerkers die PCH heeft moeten laten gaan, zijn via Luchtvaart Community Schiphol (LCS) in contact gebracht met het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC) om te kijken of er voor hen misschien elders een plek is. Ik vind het belangrijk dat LCS bestaat. Want LCS brengt organisaties op Schiphol bij elkaar, zodat je van elkaar kunt leren. Bovendien zit er veel kennis ten aanzien van subsidies en contacten met de juiste personen als je een vraag hebt.

Fotografie: Natasja Wagner, www.wagnerfotografe.nl

Onze community

Logo
GSA logo
Babcock Logo
KLM Royal Dutch Airlines
Hogeschool van Amsterdam
PMT Aviation