Onderwijs

Het overzicht op deze pagina is bedoeld voor studenten. Klik hier voor opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor werkenden.

Onderwijs en bedrijfsleven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het beroepsonderwijs dient afgestemd te zijn op de wensen van het bedrijfsleven. Dit is goed voor bedrijf én medewerker. LCS werkt onder meer samen met MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam-Flevoland, en met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). De samenwerking tussen LCS, bedrijven en het onderwijs heeft al veel innovaties, werk- en stageplekken opgeleverd

House of Aviation (HoA)

HoA is een initiatief van MBO College Airport en LCS waar studenten en docenten samenwerken met werknemers en werkgevers aan een duurzame, digitale, en integrale luchthaven. Klik hier voor meer informatie.

Branded Class 

Branded Class is een unieke samenwerking van MBO College Airport en het Collectief van schoonmaakbedrijven (Asito, Raggers, Hago en ISS). Klik hier voor meer informatie.

Voor studenten

Ben je mbo-, hbo-, of wo-student en ben je op zoek naar een stageplaats binnen Royal Schiphol Group in een unieke en dynamische omgeving? Kijk dan hier voor openstaande vacatures. Ben je nog geen 23 jaar en ben je op zoek naar een beroepsopleiding in de luchtvaartsector? Dan verwijzen we je graag door naar MBO College Airport.

Stage guidelines

Om ervoor te zorgen dat een stageperiode goed verloopt en er een optimale leerperiode voor de stagiair(e) wordt gecreëerd, zijn richtlijnen ontwikkeld. Deze stage guidelines zijn tot stand gekomen door samenwerking met onderwijs (ROC van Amsterdam en Flevoland in het bijzonder), bedrijven op Schiphol, aangesloten bij het netwerk van Luchtvaart Community Schiphol (LCS) en op basis van interviews met (ex)-stagiair(e)s op Schiphol. Ook Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en MBO Raad zijn betrokken. Daarnaast is een meldpunt geopend waar een stagiair(e) melding kan doen wanneer de stage guidelines overtreden worden. Lees hier meer over de Stage guidelines en het meldpunt.

Onze community

hms host
lvnl
VanderLande
VolkerWessels
gategroup
Vermaat