Nieuws700 gesubsidieerde opleidings- en ontwikkelplekken beschikbaar voor luchthavenmedewerkers (maximaal mbo 2)

Monteur

Vanaf heden is het mogelijk om 700 medewerkers in de luchtvaartsector kosteloos een boost te geven in de ontwikkeling van hun vak-, beroeps- en/of basisvaardigheden. Voor werkgevers is dit aantrekkelijk, omdat 100% van de out-of-pocket kosten gesubsidieerd kunnen worden via het Sectorfonds LuchtvaartHet gaat om opleidingen of onderwijs en de subsidie is alleen beschikbaar tot en met maart 2023. 

Welke medewerkers komen in aanmerking? 

In de luchtvaart gaat het uitsluitend om medewerkers met maximaal een mbo 2-diploma (mbo 2, mbo 1 of niet-gediplomeerd). Hieronder vind je 10 voorbeelden van gangbare beroepen in de luchtvaart met kwalificatieniveau mbo 1 of mbo 2: 

  1. Beveiliger 2 
  2. Chauffeur personen- en/of vrachtvervoer 
  3. Gastheer/-vrouw 
  4. Kok 
  5. Kunststofbewerker vliegtuigbouw 
  6. Logistiek medewerker 
  7. Medewerker fastservice 
  8. Medewerker food & hospitality 
  9. Monteur vliegtuigonderhoud 
  10. Servicemedewerker 

Welke vak- en beroepsvaardigheden komen in aanmerking?

Alle vak- en beroepsvaardigheden komen in aanmerking voor de subsidie. Voorwaarde is wel dat een jobcoach vooraf in gesprek gaat met de deelnemer en een ontwikkel- en opleidingsplan opstelt. Ook deze kosten worden volledig vergoed. Daarnaast komen ook opleidingen voor basis-vaardigheden in aanmerking. Bijvoorbeeld op het gebied van: taal-, reken-, digitale, persoonlijke en sociale vaardigheden.

Hoe hoog is de subsidie? 

De out-of-pocket opleidingskosten worden 100% vergoed; zowel de opleidingen die in deeltijd worden gevolgd, als buiten werktijd.

Werkgevers kunnen hun medewerkers aanmelden, maar medewerkers kunnen zich ook zelf aanmelden.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag over de subsidie? Neem dan contact op met Jeroen Stolk via Jeroen.Stolk@SectorfondsLuchtvaart.nl.  

Onze community

transavia
Vermaat
Vebego
KLM Royal Dutch Airlines
Beumer Group logo
Heijmans