Nieuws Afsluiting Mentor Program Emma at Work op Schiphol

emma at work

Vrijdag 18 september was de online afsluiting van het Mentor Program van Emma at Work op Schiphol. Emma at Work helpt chronisch zieke jongeren in de leeftijd van 15 tot 30 jaar om zich klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. De jongeren krijgen een persoonlijk ontwikkelingsplan; ze ontdekken en ontwikkelen talenten en krijgen praktijktraining om uiteindelijk een werkplek te vinden bij een bedrijf dat bij hen past. Emma at Work heeft al 2.500 scholieren, studenten en jongvolwassenen met succes geholpen.

Het Mentor Program heeft als doel om, aan de hand van mentoren, het netwerk en daarmee de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten. Emma at Work streeft naar een gezamenlijke aanpak, op zo’n manier dat bedrijven hun netwerk openstellen en met een jongere actief aan de slag gaan binnen een leerzame omgeving. Voor bedrijven betekent dit onder andere dat zij bewustwording creëren ten aanzien van jongeren met een fysieke aandoening door intensief met die groep samen te werken. Dit door kennis te maken met deze groep jongeren, het doorbreken van vooroordelen en stigma rondom jongeren (mensen) met een chronische fysieke aandoening en het referentiekader te verbreden.

Voor jongeren betekent dit een eerste oriëntatie op de arbeidsmarkt. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om het netwerk te vergroten met professionals en andere talentvolle jongeren. Bovendien leren zij zelf de regie te nemen en te werken aan persoonlijke ontwikkeling aan de hand van coaching en intervisiebijeenkomsten.

Emma at Work is een van de organisaties waar LCS mee samenwerkt. Wil je samen aanpakken en direct bijdragen aan de missie van Emma at Work? Kijk dan voor meer informatie op de website van Emma at Work.

Beeld: Emma at Work, gemaakt vóór de coronacrisis

Onze community

Burger King
WOD
ISS
transdev
menzies
facilicom group