NieuwsAlbeda en KLM ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Albeda KLM

KLM heeft de samenwerking met mbo-colleges, om studenten nog beter voor te bereiden op een stage bij KLM Ground Services op Schiphol, verder uitgebreid. Afgelopen donderdag hebben KLM en het Albeda College uit Rotterdam een overeenkomst getekend, waarin Albeda op eigen locatie een speciale training kan geven ter voorbereiding op de stage, de KLM Initial. In september 2018 had KLM al eenzelfde samenwerkingsovereenkomst getekend met MBO College Airport (Hoofddorp) en Deltion College (Zwolle). 

KLM werkt samen met meer dan 20 verschillende mbo-colleges die de opleiding Luchtvaart Dienstverlening aanbieden. Deze studenten kunnen ter voorbereiding op hun stage bij KLM een KLM Initial volgen op MBO College Airport, op het Deltion College en nu ook bij Albeda. Met deze KLM Initial worden studenten nog beter voorbereid op een stage bij KLM. 

De KLM Initial is een speciaal voor KLM samengestelde training die goed aansluit bij de dagelijkse KLM-operatie. In de KLM Initial komen KLM-specifieke zaken aan bod, zoals informatie over het check-in en boardingssysteem en informatie over de organisatiestructuur, de bedrijfscultuur en de visie. De lessen worden gegeven door docenten van Albeda, MBO College Airport of het Deltion College. Aangevuld met lessen van KLM-medewerkers die ook trainer zijn. Deze KLM Initial is ontwikkeld om beter en efficiënter aan te sluiten op de veranderende markt. Studenten beginnen nu beter voorbereid aan hun stage. 

Luchtvaart Community Schiphol heeft de samenwerking tussen de scholen samen met KLM Ground Services opgezet. Het resultaat hiervan is een samenwerkingsovereenkomst met deze scholen evenals een kwaliteitssysteem waarmee KLM en deze scholen de kwaliteit van de KLM Initial kunnen monitoren. 

Op de foto v.l.n.r. (staand): Marijn Mooij (directeur Deltion College) – Samira Abid (Albeda) – Angela Elting-Orie (Deltion) – Philip Mol (directeur MBO CA) – Yvonne Heiligers (Albeda) – Catharine van Dijk (LCS) – Dionne Vorst (KLM) (zittend:) Marloes van Laake (KLM – VP Passenger Services) – Bertho Rombout (directeur Albeda) – Francien David (Directeur LCS).

Fotografie: Natasja Wagner